Vacanta Brasov. Joi începe Săptămâna Haferland, cea mai mare sărbătoare a sașilor din România

Last Updated on august 1, 2018 Vacanta Brasov. Ediția de anul acesta a festivalului Haferland va avea loc în perioada 2 – 6 august 2018 și va include localitățile Archita, Roadeș, Saschiz, Homorod, Rupea, Criț, Meșendorf, Cloașterf, Bunești si Viscri.

Ziua principală a festivaului va avea loc în data de 4 august în satul Criț.

vacanta Brasov

(Vacanta Brasov)

Festivalul “Săptămâna Haferland” își propune să atragă deopotrivă sașii întorși acasă și turiștii care vor să descopere o zonă de poveste, acesta fiind cel mai mare eveniment dedicat promovării culturii săsești din Transilvania.

De-a lungul festivalului, vizitatorii vor avea parte de ateliere de meşteşuguri (tâmplărie, pielărie, sculptură, ţesut, pictură pe mobilă, olărit, cojocărie şi împletit cu pănuşi), activităţi pentru copii, concerte de jazz şi de muzică clasică în bisericile fortificate, proiecţii de film, spectacol de teatru, plimbări cu bicicleta, expoziţii muzică şi dansuri, brunch-uri cu preparate locale şi deja celebrul bal săsesc, informează bzb.ro.

Participanţii la festival vor putea lua parte la un concert cu totul special, pe 4 august, când vioara Stradivarius Elder-Voicu va ajunge în Haferland pentru un recital susţinut de violonistul Alexandru Tomescu în Biserica Fortificată din Criţ.

Un alt element inedit al ediţiei din acest an îl reprezintă expoziţia de oldtimers BMW, susţinută de Automobile Bavaria, în 4 august, la Criţ.

Previous Story

(Foto) Vacanta Brasov: Se deschide pentru public Cetatea Feldioara – Marienburg. Programul de vizitare și cât costă intrarea

Next Story

Brașov. Cornelia Crevean: „Ioana a fost abandonata de mama biologica in spitalul din Codlea. Doi medici cu suflet -dl dr chirurg Andrei Picu si sotia dansului , dna dr Gratiela Picu, au decis sa adopte mogaldeata cu ochi albastri. Aveau peste …”