(Foto) Vacanta Brasov: Se deschide pentru public Cetatea Feldioara – Marienburg. Programul de vizitare și cât costă intrarea

Last Updated on iulie 31, 2018 Vacanta Brasov. Consiliul Județean Brașov anunță că miercuri, 1 august, se deschide pentru public Cetatea Feldioara – Marienburg, după ce a fost restaurată în perioada 2012 – 2017. Programul de vizitare va fi de miercuri până duminică, în intervalul orar 10:00 – 18:00, urmând ca acesta să fie actualizat pe parcursul desfăşurării diferitelor alte activităţi pe care cetatea le va găzdui.

Consiliul Judetean Brasov: „Proiectul de restaurare a început în anul 2012, an în care s-au întocmit studiile de fezabilitate și de proiectare a lucrărilor. Lucrările de restaurare au fost realizate de către Consiliul Judeţean Braşov, iar cheltuielile de restaurare au totalizat 12.379.295,67 lei, constructor fiind SC Euras SRL din Satu Mare. S-au restaurat toate zidurile de incintă și toate turnurile din nord, sud, est, vest, precum și zidul Zwinger de protecție. Toate fortificațiile inițiale, de pe vremea teutonilor, au fost conservate în întregime.

vacanta brasov (Foto) Vacanta Brasov: Se deschide pentru public Cetatea Feldioara - Marienburg. Programul de vizitare și cât costă intrarea 1

(vacanta Brasov)

Prin marcarea la nivelul solului, în curtea interioară s-au pus în valoare resturile capelei și ale mănăstirii cisterciene. S-a reconstruit fântâna a cărei adâncime este de circa 70 de metri și s-a amenajat o zonă de belvedere asupra Țării Bârsei, aflată pe zidul de strajă. S-au executat subzidiri, injectări și lucrări de consolidare în paralel cu alte forme de conservare pentru zidăria veche. La injectările care au fost făcute la zidărie și la refacerea suprafețelor degradate ale tencuielilor s-a folosit un var hidraulic special ce conține materie primă extrasă din Munții Dolomiți, importat din Italia.

A urmat reconstrucția prin folosirea de lemn şi cărămidă făcută la comandă la fabrica din Sighișoara, pe modelul celei din care fuseseră ridicate zidurile Cetății, precum și piatră și învelitori din țigle ceramice. În ansamblul său, proiectul a urmărit aducerea în actualitate a formei pe care cetatea a avut-o în secolul al XVII-lea, atunci când cetatea a fost tencuită. Pentru a elimina confuziile care pot apărea între zidurile restaurate și cele inițiale, restauratorii au folosit ca material lemnul.

Cetatea Feldioara este un monument istoric naţional clasa A (cod LMI BV-II-a-A-11695), fiind printre cele mai importante fortificaţii medievale săseşti din Transilvania de Sud. Investigaţiile arheologice au demonstrat existenţa cetăţii medievale încă din secolul al XIII-lea (ipotetic, cetatea este atribuită cavalerilor teutoni). Arhitectura istorică păstrată până în prezent datează, în cea mai mare parte, din secolele XVI-XVII. La acea vreme, în interiorul cetăţii a fost identificată şi o biserică (cu aproximaţie din sec. al XV-lea).

(Foto) Vacanta Brasov: Se deschide pentru public Cetatea Feldioara - Marienburg. Programul de vizitare și cât costă intrarea 2 (Foto) Vacanta Brasov: Se deschide pentru public Cetatea Feldioara - Marienburg. Programul de vizitare și cât costă intrarea 3 (Foto) Vacanta Brasov: Se deschide pentru public Cetatea Feldioara - Marienburg. Programul de vizitare și cât costă intrarea 4 (Foto) Vacanta Brasov: Se deschide pentru public Cetatea Feldioara - Marienburg. Programul de vizitare și cât costă intrarea 5

Primăria Comunei Feldioara vă invită să vizitaţi Cetatea Feldioara şi să descoperiţi expoziţiile ce sunt găzduite în interiorul obiectivului turistic: Expoziţia de bază „Mărturii arheologice şi mărturii de locuire şi conlocuire în Feldioara” şi Expoziţia temporară „Armindenii – Sărbătoare şi Tradiţii”. (Foto: Centrul de Informare Turistică Feldioara / Primăria Feldioara)”

Previous Story

Brașov-Budapesta, mai multe trenuri. CFR, nu poate. Autorităţile din Covasna, Harghita şi Mureş solicită autorităţilor ungare suplimentarea garniturilor trenurilor internaţionale

Next Story

Vacanta Brasov. Joi începe Săptămâna Haferland, cea mai mare sărbătoare a sașilor din România