Last Updated on august 17, 2018 Brașovul este unul dintre cele mai poluate orașe din România, lucru greu de crezut de cei care se lasă ușor păcăliți de pădurile din jurul orașului. Trist este că una din „măsurile” Primăriei de a reduce poluarea este de a demola stația care înregistrează cei mai mari indicatori de poluare din oraș.
Marius Vintila: „La Brașov nu ne-au gazat vinerea trecută. La Brașov am fost vreo patru mii, o cifră cît de cît excelentă. Aerul a rămas curat. Cît de curat poate fi în al patrulea cel mai poluat oraș al țării. În curînd se vor plăti amenzi serioase pentru că orașul se află de aproape 4 ani în infringement UE.
De aia primăria Brașov, condusă de cercetatul penal Georgică, a decis SĂ TRANSFORME STRADA PE CARE SE FACE MĂSURAREA ÎN PIETONALĂ!! Exact ca în bancul cu Bono care bătea din palme pe scenă la un concert U2 și zicea că la fiecare bătaie a lui din palme moare de foame un copil în Africa. Iar un spectator din primul rînd îi strigă că poate ar fi cazul atunci să nu mai bată din palme.
La Brașov, mulți cetățeni neagă că orașul lor este poluat. Îmi zic că bat cîmpii, că orașul lor nu…
La Brașov, acum doi ani s-a înregistrat cel mai mare număr de pietoni loviți pe trecere dintre toate orașele țării raportat la numărul de locuitori. Cînd s-au instalat limitatoare de viteză denivelate înainte de treceri, șoferii s-au supărat. Își stricau mașinile.
La Brașov nici o mașină nu pleacă de pe pista de biciclete cînd îi faci observație șoferului că nu are voie să staționeze acolo. Îți face semn că știe, apoi continuă să vorbească la telefon.
La Brașov se construiesc multe blocuri. Ceaușescu ar învia de bucurie să vadă cît succes de piață au blocurile la Brașov. Ele se înalță peste tot, de preferință în mijlocul zonelor verzi sau cu clădiri vechi. Autorizațiile de construcție se obțin cum se obțin autorizațiile de construcție.
La Brașov artiștii de la operă nu au primit măriri de salarii, precum colegii lor de la operele naționale. Opera Brașov aparține de primărie, care nu are bani de măriri de salarii pentru artiști. Are pentru Cerbul de Aur. Pe primarul Georgică îl cheamă Scripcaru. Coincidența din nume…Poate ar fi trebuit să îl cheme Tenoru sau Basu.
La Brașov nimeni nu a fost condamnat pentru moartea celor aproape 80 de muncitori dintre cei care au ieșit în stradă pe 15 noiembrie 1987. Nimeni. Am ieșit și eu în stradă atunci, pentru prima dată. Cu fratele meu, care vineri, pe 10, a luat gaze în față la guvern, la ordinul moștenitorilor partidului care “e în toate”.
La Brașov a fost liniște. Brașovenii protestează civilizat. La protest m-am întîlnit cu un fost vecin de bloc pe care îl știu de 40 de ani. Acum are 200 de angajați. Nu l-am întrebat cîți dintre ei erau cu noi în coloană.
Important e că a venit diaspora. Nu mai sunt doar mașini cu numere românești parcate pe trotuar, ci și cu numere de Italia, Franța, Germania. În România, legea e întotdeauna pentru ceilalți.
Alaltăieri, o mașină pe care scria cu spray roz și galben M…PSD mi-a tăiat calea pe trecerea de pietoni. Prioritatea pentru pietoni e un amănunt. Adevăratele prorități sunt, ca de obicei, altele. Că doar nu am rezolvat toate problemele țării și a rămas doar asta. Nu?”