(Last Updated On: August 17, 2018)

Seara care încheie Festivalul Internaţional Cerbul de Aur de anul acesta este dedicată folclorului românesc. Spectacolul din 2 septembrie va avea un concept inedit în care se vor regăsi teme muzicale folclorice extrem de cunoscute, în variante reinterpretate de invitaţii speciali: Grigore Leşe, Damian Drăghici şi Alex Calancea Band, alături de Orchestra „Lăutarii” din Chişinău condusă de maestrul Nicolae Botgros.

De asemenea, în anul celebrării Centenarului Marii Uniri, organizatorii vor aduce pe scenă artişti din toate regiunile istorice ale ţării, nume sonore ale folclorului. O demonstraţie muzicală care ne reaminteşte că folclorul îi uneşte şi îi reprezintă pe toţi românii.

Brașov. Cel mai mare spectacol de folclor din România va ave loc în Piața Sfatului 1

De asemenea, pe scena din Piaţa Sfatului vor urca şi vor evolua şi tineri populari care au participat la show-ul „Vedeta Populară”, un concurs organizat de Televiziunea Română, menit să descopere o nouă generaţie de artişti, informează bzb.ro.

Finalul serii este dedicat unui proiect muzical: „Toţi K1 Pentru România”, cu o distribuţie de gală din care fac parte Nicolae Furdui Iancu, Paula Seling, Grupul instrumental „Crai Nou” din Alba Iulia, Trupa K1, actorii Vlad Rădescu, Mihaela Rădescu, Sorin Frâncu.

Actorii şi interpreţii vor aduce pe scena Festivalului personalităţile proeminente şi cele mai semnificative evenimente istorice care au marcat evoluţia actului de unire a românilor, într-o suită de momente artistice.