Foto/Video Brașov. Autobuz hibrid în teste la RATBV. Cristian Macedonschi: „Datorita faptului ca Brasovul este …”

Last Updated on august 29, 2018 Timid, conducerea Brașovului ia în considerare achiziția de autobuze nepoluante. Dacă la Cluj se cumpără autobuze electrice și tramvaie, la Brașov se testează autobuze hibrid și nu electrice. Poate ca brașovenii să nu-și amintească faptul că au distrus una din cele mai bune rețele de tramvaie din România.

Consilierul Local Cristian Macedonschi: „Astazi am testat impreuna cu conducerea RATBv noul autobuz Hibrid Solaris.
Foto/Video Brașov. Autobuz hibrid în teste la RATBV. Cristian Macedonschi: „Datorita faptului ca Brasovul este ...” 1

Foto/Video Brașov. Autobuz hibrid în teste la RATBV. Cristian Macedonschi: „Datorita faptului ca Brasovul este ...” 2

Foto/Video Brașov. Autobuz hibrid în teste la RATBV. Cristian Macedonschi: „Datorita faptului ca Brasovul este ...” 3

Datorita faptului ca Brasovul este oras de munte cu diferente de nivel mari si temperaturi extrem de joase in perioada iernii cred ca primul pas de a reduce poluarea printr-un transport public si eficient este folosirea de autobuze hibrid in loc de cele electrice. Autobuzele hibrid au un consum redus de combustibil ele economisind aproximativ 30 la suta din necesarul de combustibil a unui autobuz normal diesel.

Acestea s-ar putea finanta pe fonduri europene pe axa POR 4.1 alaturi de alte vehicole de transport public ecologice precum autobuzele electrice sau troleibuzele.
Foto/Video Brașov. Autobuz hibrid în teste la RATBV. Cristian Macedonschi: „Datorita faptului ca Brasovul este ...” 4

Foto/Video Brașov. Autobuz hibrid în teste la RATBV. Cristian Macedonschi: „Datorita faptului ca Brasovul este ...” 5

Pana cand se va deschide axa si se va aproba cererea de finantare pregatita de RATBv va trebui sa testam cat mai multe masini de acest gen, primul test fiind facut acum o luna cu autobuzul Mercedes Hibrid”.

Vezi aici Video:

Tramvaie Brașov:  Municipalitatea din Cluj a înțeles că în domeniul mobilității urbane sustenabile într-un oraș cu sute de mii de locuitori modul corect de a pune problema este *tramvai ȘI troleibuz*.

În următorii 4 ani, Clujul va primi 22 de tramvaie Imperio ce urmează să fie construite de către Astra Arad. Tramvaiele 100% low floor vor avea un preț total de 40 mil euro. 85% din această va proveni din fonduri europene nerambursabile. Pe lângă cei 85%, încă 13% vor veni din bugetul național ce prevede achiziționarea de mijloace de transport ecologice. La final, Cluj va achita doar 2% din prețul noilor tramvaie. Acestea vor fi livrate într-un interval de 4 ani, începând din 2019 și se vor alătura unui lot de 4 tramvaie PESA Swing aflate în circulație de câțiva ani pe străzile Orașului. Pe termen mediu putem anticipa că în Cluj va funcționa primul parc de tramvaie integral low floor din țară.

Foto/Video Brașov. Autobuz hibrid în teste la RATBV. Cristian Macedonschi: „Datorita faptului ca Brasovul este ...” 6

În paralel cu achiziționarea de tramvaie noi, în această vară a fost finalizată licitația pentru achiziționarea a 50 de troleibuze articulate. Acestea vor fi produse de compania poloneză Solaris. Costul total, de 123 milioane lei, va fi achitat prin aceleași mecanisme utilizate și în cazul achiziției de tramvaie.

Aceste noi achiziții completează un an încărcat cu vești bune pentru transportul public din Cluj, unde la sfârșitul lunii mai au intrat în exploatare primele 10 autobuze electrice livrate tot de polonezii de la Solaris.

Foto/Video Brașov. Autobuz hibrid în teste la RATBV. Cristian Macedonschi: „Datorita faptului ca Brasovul este ...” 7 Foto/Video Brașov. Autobuz hibrid în teste la RATBV. Cristian Macedonschi: „Datorita faptului ca Brasovul este ...” 8

Încă o confirmare solidă a unui fapt deja cunoscut: tramvaiele, troleibuzele și autobuzele electrice funcționează complementar. Ele nu se exclud reciproc, ci formează un sistem unitar de transport public eficient și curat, fiecare tip de vehicul având nișa sa specifică.

Previous Story

Brașov. Medicul Bogdan Moldovan, mesaj pentru primăria lui George Scripcaru: „ Locuiesc in Brașov din 2011 si este pt primul an in care sunt tantari in oras, in zona Horia-Memo nemaiputand sta seara neprotejat.Poate ca nu ar fi lipsite de interes masurile de ….”

Next Story

Foto Brașov. Zilele Cristianului de poveste cu Andra, Alex Velea si 3SE