Foto Brașov. Aveți grijă să nu vă cadă în cap! Asociația Visum pentru Educație și Cultură: „Așa arată fațada unei clădiri situată pe strada Avram Iancu. Fațada e acoperită cu niște plăci care încearcă să imite o fațadă din piatră. Nereușită de altfel. Acum plăcile stau să cadă. Mai mult, pe fațadă sunt și două …”

Last Updated on august 27, 2018 Brașovenii care merg pe strada Avram Iancu sunt avertizați să fie atenți să nu le cadă niște panouri în cap.

Asociația Visum pentru Educație și Cultură: „Așa arată fațada unei clădiri situată pe strada Avram Iancu.
Fațada e acoperită cu niște plăci care încearcă să imite o fațadă din piatră. Nereușită de altfel. Acum plăcile stau să cadă. Mai mult, pe fațadă sunt și două hornuri metalice de mari dimensiuni.

Foto Brașov. Aveți grijă să nu vă cadă în cap! Asociația Visum pentru Educație și Cultură: „Așa arată fațada unei clădiri situată pe strada Avram Iancu. Fațada e acoperită cu niște plăci care încearcă să imite o fațadă din piatră. Nereușită de altfel. Acum plăcile stau să cadă. Mai mult, pe fațadă sunt și două ...” 1

Strada Avram Iancu este încadrată în zonă de protecție, conform PUZ Zona Istorică „Brașovul Vechi” și este cuprinsă în ZIR 12.

Conform regulamentului de urbanism pentru ZIR 12 avem:
Articolul 12– Aspect exterior
12.2. Se interzic:
– imitarea stilurilor arhitecturale străine regiunii sau folosirea de materiale tradiţionale nespecifice regiunii;

– imitarea materialelor naturale (ex.: piatră, lemn), simulări de paramete etc.;
– utilizarea tâmplăriei metalice (pentru uşi, ferestre);

– utilizarea neacoperită a unor materiale care trebuie tencuite sau acoperite cu parament
(cărămizi, b.c.a.);

Foto Brașov. Aveți grijă să nu vă cadă în cap! Asociația Visum pentru Educație și Cultură: „Așa arată fațada unei clădiri situată pe strada Avram Iancu. Fațada e acoperită cu niște plăci care încearcă să imite o fațadă din piatră. Nereușită de altfel. Acum plăcile stau să cadă. Mai mult, pe fațadă sunt și două ...” 2

– paramente sau elemente de beton armat lăsate aparente, buciardate sau brut-decofrate
decât dacă cofrajele, granulometria şi culoarea agregatelor şi cimentului sunt acceptate de către reprezentantul sectorului de urbanism al primăriei în condiţiile indicate în preambul”.

Advertisements
Previous Story

Foto Brașov. Scenă uriașă pentru Cerbul de Aur în Piața Sfatului

Next Story

Vacanta Brasov. Începe Festivalul “Cavalerii Teutoni se întorc în Cetatea Feldioara”