Brașov. Cartier nou construit de Ion Tiriac, s-a obţinut certificatul de urbanism în vederea demarării lucrărilor de construcţie

Last Updated on august 20, 2018 Un complex rezidențial va fi ridicat pe fosta platformă Lemexim (strada Hărmanului) de Compania Masterange Imobiliare, care face parte din grupul Ţiriac Imobiliare, controlat de omul de afaceri Ion Ţiriac. Compania a obţinut săptămâna trecută certificatul de urbanism în vederea demarării lucrărilor de construcţie.

Complexul va fi format din „ansamblu clădiri, funcţiuni comerciale, prestări servicii, locuire colectivă, dotări complementare, activităţi sportive, anexe tehnice, parcaje, drumuri, amenajări spaţii publice”, informează bzb.ro.

Brașov. Cartier nou construit de Ion Tiriac, s-a obţinut certificatul de urbanism în vederea demarării lucrărilor de construcţie 1

(foto arhiva)

Grupul Ţiriac Imobiliare, controlat de omul de afaceri Ion Ţiriac, a cumpărat în urmă cu trei ani participaţiile pe care compania spaniolă Riofisa le deţinea în societatea Masterange Imobiliare, firmă care intenţiona să investească 150 de milioane de euro într-un mall şi un cartier de blocuri şi birouri pe suprafaţa fostei fabrici Lemexim, cumpărată în perioada de boom cu 8,1 milioane de euro de la omul de afaceri braşovean Ioan Neculaie.

Proiectul a fost însă îngheţat odată cu venirea crizei.

Datele din Monitorul Oficial arată că în 2015 Riofisa a cedat părţile sociale reprezentând 50% din capitalul firmelor Masterange Imobiliare şi Goldale Real Estate prin intermediul cărora urma să fie dezvoltate proiectul de la Lemexim şi un alt proiect în Timişoara.

În urma acestor tranzacţii, cele două societăţi au trecut în proprietatea integrală a firmelor Credanti Holdings şi Sungrove, entităţi înregistrate în Cipru şi deţinute de grupul controlat de Ion Ţiriac.

Previous Story

SUCCES! Brașov – finalist in programul Capitala Tineretului din România

Next Story

Brașov: Începe colectarea selectivă în zonele de case. Se dau saci de gunoi gratuiți. Ce trebuie să faci