Video Brașov: Al doilea pod distrus! „Gata! Ia podul! L-a luat direct! Ce să mai …”

Last Updated on iulie 2, 2018 Brașovul și România fac tot felul de parade pentru a sărbătorii Centenarul Marii Uniri. Cu banii de parade mai bine s-ar repara podurile care stau să cadă. Deja două poduri au căzut în județul Brașov. Sâmbătă a căzut podul feroviar de la Budila, duminică a căzut podul ce face legătura între Crihalma și Comăna de Jos.

Senatorul USR Allen Coliban: „Două poduri rupte.
Fotografia 1.
Sâmbătă viitura a rupt podul de cale ferată de la Budila, marcând, probabil, sfârșitul unei linii de tren de poveste (cel mai lung tunel feroviar în operare din România, plus spectaculosul viaduct Teliu vor rămâne abandonate).
Într-o țară în care investițiile în infrastructură nu sunt o prioritate, în care lucrările de consolidare sunt făcute prost sau deloc, ne rămâne doar să cântăm precum în copilărie: “podul de piatră s-a dărâmat”. Și este puțin probabil “să facem altul, mai mare și mai frumos”.

Video Brașov: Al doilea pod distrus! „Gata! Ia podul! L-a luat direct! Ce să mai ...” 1

Fotografia 2.
Să încercăm să ne uităm și după cauze. Voi cere, în primul rând, istoricul expertizărilor efectuate în ultimele decenii. Apoi, voi cere Ministerului Apelor și Pădurilor și Administrației Bazinale Olt informații despre legalitatea balastierelor ce funcționau în zonă și posibilul lor impact în cazul viiturilor – o balastieră în proximitatea podului (Fotografia 2 – podul este în cercul albastru, balastiera în cercul roșu. Credit: Paul Ciocan) și altele în amonte.

Video Brașov: Al doilea pod distrus! „Gata! Ia podul! L-a luat direct! Ce să mai ...” 2
Și am mai auzit un zvon. Că descărcătorul de ape mari al barajului de la Gârcin a avut probleme de funcționare în ultima vreme. Aș vrea să aflu dacă tăria viiturii a avut legătură și cu acest aspect.

Fotografia 3.
Podul de la Comăna. În fiecare primăvară se adună aici o grămadă din gunoaiele aruncate în Olt și ce mai reușesc viiturile să mobilizeze. Sunt curățate, de obicei, de autorități, cu zile sau săptămâni de întârziere.

Video Brașov: Al doilea pod distrus! „Gata! Ia podul! L-a luat direct! Ce să mai ...” 3
Iată că anul acesta nu mai e nevoie. Astăzi, podul s-a rupt și a fost dus de apă: https://www.facebook.com/100000360698936/posts/1934717249883613/

PS. Despre oamenii afectați de situație. Aud că navetiștii din Budila vor fi preluați de acum de autobuze. Localnicii din Cobor, Ticuș și Crihalma au rămas fără legătura rutieră directă spre Comăna, fiind obligați la un ocol de aproximativ 30 km.

Vezi aici Video:

Revenim cu detalii!

Previous Story

(Foto) Accident Brașov: Update. Un pasager de microbuz a fost proiectat în afara maşinii

Next Story

Brașov: Antrenoarea Mariana Tircă a demisionat în această dimineață de la Clubul Sportiv Transilvania Brașov