Brașov: Alt magazin LIDL amendat! 70,000 de lei de la Protecția Consumatorului. 125,000 de lei pentru două magazine

Last Updated on iulie 19, 2018 Update
Un alt magazin Lidl a fost amendat de Protecția Consumatorilor. Publicitatea înșelătoare pe care o folosesc marile lanțuri de magazine are repercursiuni la Brașov.

Astfel, în doar zece zile, două magazine din rețeaua Lidl au fost amendate de către comisarii de la Protecția Consumatorului cu 125.000 de lei pentru că vindeau fie struguri bio care nu erau bio, fie fructe plimbate prin mai multe țări, dar care treceau ca fiind produse românești, informează bizbrasov.ro

Astfel, primul magazin amendat a fost cel de pe strada Zizinului, care inițial a primit o amendă de 5.000 de lei, după care a fost aplicată o nouă amendă de 50.000 de lei pentru că deficiențele nu au fost reparate. Miercuri a fost rândul magazinului nou deschis de pe strada Al. I. Cuza, pentru aceleași deficiențe.

În municipiul Brașov, Lidl are o rețea de cinci magazine, așa că nu este exclus ca în zilele următoare să aflăm vești despre magazinele din Craiter, Tractorul sau Astra.

„Vom acorda o atenţie deosebită magazinelor din această reţea, până când vom fi siguri că respectă toate prevederile legale in domeniu”, a declarat comisarul-șef al Comisiariatului Regional pentru Protecția Consumatorulor Brașov, Sorin Susanu, pentru brasovmetropolitan.ro.

Stire Initiala
Protecția Consumatorilor a amendat magazinul Lidl de pe strada Zizinului pentru că fructe importate din Italia și Spania erau etichetate ca românești. Din păcate, Protecția Consumatorului nu are curaj să acorde astfel de amenzi și în piețele din Brașov unde se întâmplă același lucru.

Sorin Susanu, comisar şef al CRPC Braşov, citat de bzb.ro: „Am fost foarte deranjaţi de felul în care am fost trataţi, atât noi, braşovenii, clienţi ai magazinului, cât şi noi, reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor.

Brașov: Alt magazin LIDL amendat! 70,000 de lei de la Protecția Consumatorului. 125,000 de lei pentru două magazine 1

Am fost săptămâna trecută acolo, am găsit problema şi am acordat o amendă de 5.000 de lei. Probabil gândindu-se că nu lucrăm în weekend, au încercat din nou să păcălească, dar am fost sesizaţi de către anumiţi clienţi. Astfel, am constatat din nou aceeaşi problemă şi am mai aplicat o amendă, de 50.000 de lei”.

„Legea spune că la o abatere repetată activitatea poate fi suspendată. Deşi noi am putea considera că acest lucru s-a întâmplat deja, instanţa a arătat de multe ori că ar fi valabilă decizia odată cu a treia abatere. Luăm în considerare acest aspect, dar dacă vom ajunge din nou să găsim această problemă de care ne-am lovit, nu vom ezita să luăm măsuri radicale, indiferent de nume”, a mai precizat Susanu.

Șeful de la Protecția Consumatorului a afirmat că în cursul zilei de marți a fost și la magazinul LIDL de pe strada Al. I Cuza, unde au fost găsite aceleași probleme.

Previous Story

(Foto) Ikea Brașov. Așa arată formatul nou deschis marți. „De azi mai simplu, mai rapid și mai practic”

Next Story

Brașov. Radu Dascalu: “Îmi cer iertare miilor de români care stau în puşcării!” (Liviu Dragnea) Ieri, un bărbat a fost ucis de doi infractori recidivişti, pe care i-a surprins că-i furau lucernă de pe câmp. În urma cu câteva zile, tot în Brasov, un bătran de 82 de ani, după ce a scos nişte bani de la un bancomat, a fost urmarit si înjunghiat pe stradă de un …”