Brașov: 50.000 de lei. Magazin LIDL, amendă record. Ce spun cei de la Protecția Consumatorilor

Last Updated on iulie 17, 2018 Protecția Consumatorilor a amendat magazinul Lidl de pe strada Zizinului pentru că fructe importate din Italia și Spania erau etichetate ca românești. Din păcate, Protecția Consumatorului nu are curaj să acorde astfel de amenzi și în piețele din Brașov unde se întâmplă același lucru.

Sorin Susanu, comisar şef al CRPC Braşov, citat de bzb.ro: „Am fost foarte deranjaţi de felul în care am fost trataţi, atât noi, braşovenii, clienţi ai magazinului, cât şi noi, reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor.

Brașov: 50.000 de lei. Magazin LIDL, amendă record. Ce spun cei de la Protecția Consumatorilor 1

Am fost săptămâna trecută acolo, am găsit problema şi am acordat o amendă de 5.000 de lei. Probabil gândindu-se că nu lucrăm în weekend, au încercat din nou să păcălească, dar am fost sesizaţi de către anumiţi clienţi. Astfel, am constatat din nou aceeaşi problemă şi am mai aplicat o amendă, de 50.000 de lei”.

„Legea spune că la o abatere repetată activitatea poate fi suspendată. Deşi noi am putea considera că acest lucru s-a întâmplat deja, instanţa a arătat de multe ori că ar fi valabilă decizia odată cu a treia abatere. Luăm în considerare acest aspect, dar dacă vom ajunge din nou să găsim această problemă de care ne-am lovit, nu vom ezita să luăm măsuri radicale, indiferent de nume”, a mai precizat Susanu.

Șeful de la Protecția Consumatorului a afirmat că în cursul zilei de marți a fost și la magazinul LIDL de pe strada Al. I Cuza, unde au fost găsite aceleași probleme.

Previous Story

Foto Brasov: „Strada Muncitorilor! Vesnic lipseste acel metru destinat pietonilor si politia nu zice nimic.Batranii trebuie sa merga pe carosabil! De ce ?”

Next Story

Continental Romania: „Peste 50 de colegi de la Brașov au plantat copaci cu zâmbetul pe buze în curtea companiei, iar acum copacii sădiţi poartă numele fiecărui departament”