Vacanta Brasov: Primul concert din România susţinut într-un vulcan, lângă lacul de smarald

Last Updated on iunie 5, 2018 Vacanta Brasov. Muzeul „Casa Mureşenilor” vă invită la un recital de muzică clasică la vulcanul Racoș din Brașov.

Muzeul „Casa Mureşenilor” Braşov organizează şi în acest an, în lunile iulie şi august, programul de educaţie muzeală „Vacanţa artelor la muzeu”, ajuns la cea de-a XIII-a ediţie. Programul se adresează copiilor cu vârste între 4 şi 14 ani, care vor fi împărţiţi în două grupe: 4-7 ani (10 participanţi) şi 6-14 ani (25 de participanţi), informează bzb.ro.
vacanta brasov

Vacanta Brasov: Primul concert din România susţinut într-un vulcan, lângă lacul de smarald 1

(Vacanta Brasov. Lacul de smarald de la Racos)

Pentru grupa 4-7 ani, activităţile sunt programate în zilele de marţi şi joi, începând din 5 iulie, iar pentru grupa 6-14 ani – în zilele de miercuri, în luna iulie şi o parte din august, începând însă din 4 iulie.
Vacanta Brasov: Primul concert din România susţinut într-un vulcan, lângă lacul de smarald 2

Vacanta Brasov: Primul concert din România susţinut într-un vulcan, lângă lacul de smarald 3

Vacanta Brasov: Primul concert din România susţinut într-un vulcan, lângă lacul de smarald 4

Pentru grupa 4-7 ani propunerea este atelierul de litere şi poveşti „Trenuleţul literelor”. Pe lângă gimnastică, socializare şi lectură, activităţile din „vacanţa artelor la muzeu” vor viza măsurile de prim ajutor în caz de caniculă, istoria vestimentaţiei în secolul al XIX-lea, istoria aviaţiei şi aeromodelism. Copiii vor participa şi la un curs de imprimare 3D. De asemenea, cei mari vor afla, între altele, şi cum trebuie montat un cort şi vor învăţa tehnici de supravieţuire în natură.

Mai mult, în data de 4 august va fi organizată o excursie tematică la monumentele naturii de la Racoş: Vulcanul stins, Coloanele de Bazalt, Lacul de Smarald, completată de o vizită la cetatea medievală şi activităţi dedicate Zilei Pietrei. Părinţii şi copiii vor participa la primul concert din România susţinut într-un vulcan.
Vacanta Brasov: Primul concert din România susţinut într-un vulcan, lângă lacul de smarald 5

Vacanta Brasov: Primul concert din România susţinut într-un vulcan, lângă lacul de smarald 6

(Vacanta Brasov: Vulcanul de la Racos)

Recitalul de muzică clasică face parte din proiectul „Vulcanul Racoşului – resursă de dezvoltare culturală” implementat de Asociaţia Carpaterra şi cofinanţat de Consiliul Judeţean Braşov.
Participarea la fiecare atelier costă 5 lei pentru fiecare participant. Înscrierile se pot face la telefon 0268/ 477864”.

Previous Story

(Foto) Adopta un consilier: „In Brasov dealurile din Schei o iau la vale. O gramada de “dezvoltatori” s-au apucat sa construiasca fara cap distrugand orasul istoric. Au sapat in dealuri care sunt din argila rosie si pietris care acum incep incet incet sa o ia la vale cu fiecare ploaie….”

Next Story

Allen Coliban: „Pe 18 mai făceam publice imaginile dezastrului din zona Calea Vacii – Cetinii – Piatra Mare, unde lucrările executate (și continuate!!!) fără autorizație au mutilat un deal întreg…”