Vacanta Brasov. Începe o nouă ediție a Festivalului Anim’est

Last Updated on iunie 19, 2018 Vacanta Brasov. Sunteți invitați la o nouă ediție a Festivalului Anim’est, între 28 iunie – 1 iulie. Lungmetrajul nominalizat la Oscar “Loving Vincent” deschide ediţia de anul acesta

Pentru a cincea oară consecutiv, Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est, cel mai amplu festival de film din capitală şi unul dintre cele mai importante festivaluri de gen din Europa Centrală şi de Est, aduce la Braşov cele mai noi superproducţii de animaţie internaţionale. Ediţia de anul acesta, care va avea loc la Centrul Cultural Reduta, Coresi Shopping Resort şi The Square, pregăteşte patru zile pline de proiecţii pentru toate vârstele, muzică şi ateliere de animaţie, potrivit Agerpres.

vacanta brasov

(Vacanta Brasov)

Joi, 28 iunie, de la 20.00, la Centrul Cultural Reduta, publicul prezent la Braşov va avea ocazia să vadă unul dintre cele mai importante lungmetraje de animaţie ale anului trecut, coproducţia britano-polonă Cu drag, Van Gogh / Loving Vincent (r. de Dorota Kobiela, Hugh Welchman), câştigătoarea Premiului Publicului la Festivalul de la Annecy şi nominalizată la premiile Academiei Americane de Film, la Globurile de Aur şi la premiile BAFTA anul acesta. Animaţia are la bază viaţa şi moartea stranie a lui Vincent van Gogh, aducând pe ecran universul vizual atât de caracteristic al artistului, lucrări care au devenit incon-uri ale artei moderne. Filmul este rezultatul unui efort creativ impresionant: peste 60.000 de cadre reale, realizate cu actori, au fost pictate manual în ulei.

Ulterior, animaţia a fost realizată în rotoscopie, produsul final fiind o îmbinare de live-action şi pictură. Filmul va putea fi văzut în reluare în noua locaţie a festivalului Anim’est Braşov, Cinema One, situat în Mall-ul Coresi Shopping Resort, vineri, 29 iunie, de la 19.00.

Un alt titlu de neratat este Vendetă în stil american | Revengeance, o aventură populată de bande de motociclişti, secte ciudate şi poliţişti corupţi, în regia cunoscutului Bill Plympton, supranumit regele animaţiei independente. Lungmetrajul de animaţie va putea fi văzut sâmbătă, 30 iunie, de la 18.00, la The Square, clubul oficial al Anim’est Braşov, care găzduieşte pentru prima dată şi proiecţii din cadrul festivalului, pe lângă petreceri.

Centrul Cultural Reduta pregăteşte şi anul acesta una dintre cele mai îndrăgite nopţi din cadrul festivalului Anim’est, Creepy Animation Night, noaptea scurtmetrajelor de animaţie horror şi bizare, selecţionate din toate colţurile lumii şi dedicate publicului adult amator de senzaţii tari.

Secţiunea Minimest, dedicată celor mici, este şi ea prezentă în programul ediţiei de la Braşov cu câteva dintre cele mai îndrăgite filme de animaţie pentru copii: Incredibila poveste a perei uriaşe / The incredible journey of the Giant Pear, bazată pe cartea marelui autor de benzi desenate Jakob Martin Strid, Şcoala iepuraşilor / Rabbit School, nominalizat la Premiul Ursul de Cristal la Berlinale 2017, în secţiunea Generation Kplus, o poveste despre peripeţiile iepuraşului Max la misterioasa şcoală a iepuraşilor de Paşte, Aventuri fără pereche / Oddsockeaters, animaţia despre micile creaturi mâncătoare de şosete, selectată la festivaluri de profil de renume, precum Anima Mundi şi Karlovy Vary, precum şi o selecţie de scurtmetraje despre despre prietenie, curaj, despre diferenţele dintre oameni, despre magie sau despre muzică.

De asemenea, copiii cu vârste între 8 – 12 ani vor putea să participe la o serie de ateliere de animaţie stop-motion sub îndrumarea lui Ion Aramă, regizor, ilustrator şi animator. Părinţii interesaţi de aceste ateliere sunt rugaţi să trimită un e-mail la adresa ion@estenest.ro. Înscrierea este gratuită.

Festivalul Anim’est Braşov este organizat de Asociaţia Este’N’Est şi de Asociaţia Animest, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, în colaborare cu Centrul Cultural Reduta.

Previous Story

Vacanta Brasov. Castelul Bran va fi invadat de cele mai frumoase feline. Pot fi admirate peste 100 de pisici de rasă din toată Europa

Next Story

Brașov: FELICITĂRI! 5 elevi au luat 10 pe linie la Evaluarea Națională