Brașov: Turiștii, dezamăgiti de viața de noapte. Terasele închid la 22 sau iau amendă. Somnul celor câțiva locuitori de pe Republicii nu trebuie deranjat de sutele de mii de turiști care s-ar distra în Brașov.“Le spunem: vă rog frumos mai încet. Anumite persoane dorm deasupra noastră şi n-ar fi ok să-i deranjăm”

Last Updated on iunie 4, 2018 Turiștii care vin în Brașov sunt dezamăgiți de viața de noapte din oraș. Terasele din centrul vechi se închid la 22.00, iar patronii care nu respectă ora primesc amendă. Cei câțiva locuitori din Centrul Orașului nu trebuie deranjați de sutele de mii de turiști care s-ar distra în Brașov. Somnul acestora în Centrul Orașului este mai important ca orice strategie turistică a Brașovului.

În acest fel, turiştii care vor să petreacă până spre miezul nopţii sunt alungaţi din zonă şi rar se mai întorc a doua oară, scrie stirileprotv.ro

Brașov: Turiștii, dezamăgiti de viața de noapte. Terasele închid la 22 sau iau amendă. Somnul celor câțiva locuitori de pe Republicii nu trebuie deranjat de sutele de mii de turiști care s-ar distra în Brașov.“Le spunem: vă rog frumos mai încet. Anumite persoane dorm deasupra noastră şi n-ar fi ok să-i deranjăm” 1

Un local din centrul istoric al Brașovului este deschis în fiecare seară, până când pleacă ultimul client. Nemulţumiţi de zgomot, vecinii îl reclamă frecvent pe proprietar, care primeşte mai mereu câte o amendă.

Acelaşi proprietar a angajat şi un responsabil cu liniştea.

Responsabil cu liniștea: “Le spunem: vă rog frumos mai încet. Anumite persoane dorm deasupra noastră şi n-ar fi ok să-i deranjăm.”

Ca să nu aibă bătăi de cap, alţii acceptă să îşi închidă terasele la ora 22, însă 40 de patroni s-au reunit totuşi în “Breasla Cârciumarilor” şi încearcă să covingă primăria să schimbe lucrurile.

Vicepreședinte Breasla Cârciumarilor: ”Așteptăm de la primărie o propunere pentru cei care locuiesc în centrul vechi. O reducere a taxelor. Cumva să vină şi primăria în sprijinul cetăţenilor care sunt deranjaţi.”

Reprezentanţii primăriei spun că legea privind ordinea publică, dată în 1991, îi obligă să ia în seamă toate reclamaţiile celor deranjaţi de zgomot. Aşa că, potrivit actului normativ, după 10 seara trebuie păstrată liniştea.

Spre deosebire de Braşov, în Oradea, de pildă, primăria a decis să îi oblige pe proprietarii de magazine şi terase din centru să îşi prelungească programul ca să atragă turişti. În plus, de luni până duminică, localurile trebuie se deschidă cel târziu la ora 10 dimineaţa.

Previous Story

(Video) Brașovul inundat cu NOROI! Elena Adriana Trestian: „Asa arată str. Piatra Mare după o ploaie de vara! Apa care transporta lut, pietroaie si gunoaie este rezultatul lucrărilor ilegale desfășurate pe dealurile din Schei!”

Next Story

(Foto/Video) Brașovul inundat! Imaginile unui dezastru în devenire! Tone de bolovani şi pietriş aduse de pe dealurile cu blocuri. „Un copil incerca sa mearga la scoala pe trotuarul de 20 cm facut de Primarie acum vreo 2 ani. Atunci ni s-a explicat ca trotuarele acestea subdimensionate sustin fundatiile subrezite ale caselor…”