Brașov: Se distruge viața locuitorilor din Schei și Centru Istoric?! „Tunel rutier între „Tâmpa Gardens” şi curtea bazei sportive fostă „Olimpia”, apoi legat pe Beethoven şi Cibinului de Drumul Poienii şi cu o continuare din Warte la Bartolomeu, pe serpentine”?!

Last Updated on iunie 10, 2018 Centru Istoric al Brașovului nu mai face față deja numărului mare de automobile. Mai mult, există în construcții ansambluri de blocuri care obligă la soluții alternative, precum tuneluri rutiere.

Pe grupul de Facebook Salvați zona Tâmpei, Gruia Hilohia scris: „Încă din anii 1920-1930, edilii Braşovului au prevăzut ca necesară în viitor construirea unui tunel pe sub Curmătură (Str. Dobrogeanu-Gherea de azi), pentru a se echilibra reţeaua stradală a oraşului, devenită tot mai asimetrică faţă de centru.

Brașov: Se distruge viața locuitorilor din Schei și Centru Istoric?! „Tunel rutier între "Tâmpa Gardens" şi curtea bazei sportive fostă "Olimpia", apoi legat pe Beethoven şi Cibinului de Drumul Poienii şi cu o continuare din Warte la Bartolomeu, pe serpentine”?! 1

Parcelarea de case din Răcădău şi trasarea Străzii Tâmpei au ţinut cont de acest aspect. În 1970, tunelul a fost reglementat prin Schiţa de sistematizare (echivalentul PUG de azi). Din 1980, tunelul a fost reglementat la 4 benzi, câte două pe sens, ca urmare a rezultatelor singurului studiu de trafic făcut profesionist vreodată la Braşov, cel din 1979 (autor: ISLGC Bucureşti).

Toate PUG-urile în vigoare după 1991, inclusiv cel actual, menţin acest tunel ca necesar pe respectivul traseu. Dar, iată că vine primarul şi propune un cu totul alt traseu spre a i se căuta finanţare, traseu care – pe lângă faptul că este cu mult mai costisitor şi nu rezolvă problema acută din zona fostei Hidromecanica – ar distruge iremediabil calitatea vieţii din cartierele Valea Cetăţii, Şchei, Centrul Istoric, precum şi anturajul monumentului Bastionul Ţesătorilor şi promenada de Sub Tâmpa.

Mai concret, doreşte un tunel între „Tâmpa Gardens” şi curtea bazei sportive fostă „Olimpia”, apoi legat pe Beethoven şi Cibinului de Drumul Poienii şi cu o continuare din Warte la Bartolomeu, pe serpentine.

Nu, nu sunt poveşti, există planuri semnate de oameni cu diplome… Este o mostră asupra atitudinii faţă de oraş, pe care o dau aici doar pentru a se înţelege mai bine cu ce ne confruntăm. Varianta agreată de primar a fost „1”.

Previous Story

Brașov. Concluzia expertizei psihologice asupra criminalului monstru care și-a ucis familia. Se putea opri din crimă?!

Next Story

(Foto) Accident Brașov: Două femei rănite la Raliu!