Brașov. REACȚIE „Mortul de la Urgențele de la Județean este în viață. Medicul Marius Leonte: : „În Braşov, ca în toată lumea, unităţile de primiri urgenţe funcţionează după un …”

Last Updated on iunie 13, 2018 Avocatul Sorin Grigorescu a postat marți seara un mesaj pe Facebook prin care aduce la cunștința opiniei publice modul în care ar fi murit un bărbat la Urgențele de la Spitalul Județean. Medicii spun că bărbatul este încă în viață, la terapie intensivă, chiar în stare bună.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov, Marius Leonte, citat de mytex.ro: „În Braşov, ca în toată lumea, unităţile de primiri urgenţe funcţionează după un protocol internaţional. Faptul că pacientul – al cărui caz a fost mediatizat pe reţelele de socializare – este viu, a fost operat şi se află la Terapie Intensivă arată că acest protocol, care implică timpi de aşteptare, este corect şi a funcţionat.

Brașov. REACȚIE „Mortul de la Urgențele de la Județean este în viață. Medicul Marius Leonte: : „În Braşov, ca în toată lumea, unităţile de primiri urgenţe funcţionează după un ...” 1

Toţi cei care vin la Urgenţe sunt triaţi, li se explică după ce se vede despre ce este vorba că au un timp de aşteptare, mai lung sau mai scurt. La cod verde este de două ore de aşteptare, dar pacientul este monitorizat din 30 în 30 de minute. Apoi este preluat şi este consultat, i se fac investigaţiile de laborator, imagistice şi ce mai trebuie.

A fost un caz de agresiune, cu ruptură de splină şi traumatism facial, dar, din investigaţiile noastre, a suferit şi un infarct miocardic pe care l-a dus pe picioare. A fost un caz deosebit, dar faptul că pacientul trăieşte, a fost operat şi se află la Terapie Intensivă, în afara oricărui pericol, arată că procedurile s-au respectat şi au funcţionat.

A avut un infarct miocardic, i s-a făcut anestezie generală, a fost operat, este bine acum. Asta înseamnă că medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe şi-au făcut datoria. Noi considerăm că este un caz rezolvat”.

Pe Facebook,Sorin Grigorescu a scris: „In memoriam: UN NECUNOSCUT
Am fost ieri seara cu cineva din familie, cu ambulanta, la urgentele Spitalului Judetean Brasov…am ajuns la 17.30 si am plecat la 01.30 noaptea. Au fost opt ore horror, un dezmat al cinismului, nesimtirii, arogantei, lipsei elementare de bun-simt si decenta…opt ore in care am fost ignorati, desconsiderari, umiliti, batjocoriti…Nimeni nu-ti spune nimic, toti sunt fuduli, nu dau doua parale pe tine, nu primesti o informatie…NIMIC, pt ca ei, dumnezeii locului aluia nu coboara la nivelul tau de zero absolut. Am reusit sa plec dupa opt ore doar dupa ce m-am revoltat in fata acestei batjocuri…evident, tot o batjocura a fost si investigatia dumnezeilor. HORROR!

Altceva vroiam insa sa spun! In fata mea, in locul ala sordid, in batjocura generala, statea un barbat chircit intr-un scaun galben cu roti. La vreo doi metri de mine. Gemea, era abulic, incoerent, din cand in cand spunea ca moare…atipea in reprize scurte si o lua de la capat. Timp de patru ore omul ala a stat in fata mea, in serviciul de urgente…nici unul din dumnezeii de acolo, sau aia mai mici nu i-au aruncat nici o privire. A venit la un moment dat sotia care a pus niste intrebari…un bagator de seama, imbracat in verde a inceput sa se ratoiasca la biata femeie, sa o striveasca cu aroganta lui…omul trebuia sa astepte ca, pt el, doar constatarea medico-legala conta, iar aia spunea ca luase un pumn in fata, deci nu deranjam dumnezeii bine ascunsi din zona aia. Ca noi avem coduri aicea, si sa astepte…dar ii e rau, uite, geme…ai inteles ce spun io aicea, sa astepte!…Iar omul a asteptat! Gemand, chircit, transfigurat de suferinta, incoerent, timp de mai bine de patru ore…

Dupa mai bine de patru ore s-au indurat dumnezeii serviciului de urgenta din Spitalul Judetean Brasov si l-au bagat in seama pe bietul om. Tarziu, victima a indiferentei, cinismului, arogantei, lipsei de empatie cu suferinta unui om. A MURIT!

La nici un sfert de ceas dupa ce l-au luat de pe holul ala sordid si l-au dus la dumnezei, omul ala a murit. Din țipetele soției lui am inteles ca a facut infarct…practic, sub ochii mei si ai dumnezeilor plus satelitii lor, un om se lupta cu infarctul, murea incet, iar obraznicul ala-i explica arogant sotiei ca “io am coduri aicea si ma iau dupa constatarea medico-legala”. Iar omul ala murea sub ochii tafnosului slujbas intolit in verde, si la cativa pasi de dumnezeii baricadati prin cabinete. Timp de patru ore omul ala s-a luptat cu moartea, implora sa fie salvat, teoretic, era la locul potrivit si a cazut totusi rapus, in primul rand, de indiferenta, cinism, aroganta, suficienta…si abia apoi de afectiunea respectiva..omul ala a stat in fata mea patru ore…In opinia mea omul ala a murit cu zile, victima a unui sistem dar si al unui comportament de-un cinism si o aroganta infioratoare. Putea fi salvat? Habar n-am, insa sigur nu s-a facut nimic pt el. Bineinteles “stop cardio-respirator”, “boli asociate” si alte bla, bla-uri din astea care nu spun nimic.

Am plecat dupa opt ore de batjocura, umilinta, aroganta, indiferenta, opt ore pierdute pt ca fisa medicala pe care am primit-o este ea insasi o batjocura…o insailare de nimicuri, puse acolo ca sa fie si care mimeaza implicarea. ZERO utilitate, nu spune nimic, o mimare jalnica a interesului fata de pacient. Puteam sa o postez aici, insa mi s-a parut indecent fata de moartea unui om, practic sub ochii mei, in serviciul de urgenta al Spitalului Judetean Brasov…dupa patru ore de agonie pe un hol, timp in care nu l-a bagat in seama nimeni.

Si nu pot sa-mi reprim o intrebare: cati multi altii au parte de acelasi comportament cinic, arogant, indiferent in sistemul asta zis medical? Si cati necunoscuti, oameni simpli, care nu fac “rating”, mor cu zile in el? Cred ca daca am afla cifrele reale ne-am infiora. Uluitor ce monstri ne populeaza vietile.

Dumnezeu sa-l odihneasca pe bietul necunoscut! A crezut ca e in locul care trebuie pt a fi salvat. S-a inselat!

LE: O precizare: acest post este un reportaj dintr-un hol sordid, bazat pe reactiile disperate ale familiei, care, printre plansete, anuntau ca omul respectiv a murit. Nu am avut acces la fise, acte medicale, constatari oficiale, nici nu cred ca mi-ar fi dat mie cineva aceste informatii si nici nu era cazul. Doar am relatat ce am vazut in cele opt ore cat am stat in acel hol si ce m-a marcat profund. Nu stiu ce s-a intamplat dupa plecarea mea din acel loc.

Insa ramane problema de sistem, de tratament al oamenilor care vin acolo cu speranta de a-si gasi rezolvarea durerilor lor. Este, daca vreti, modul in care am perceput, ca nespecialist, ca om care s-a adresat cu toata increderea unui serviciu, realitatea unei asteptari traumatizante pt toata lumea. Problemele sistemului insa continui sa cred ca sunt grave. Sau poate ma insel si asa trebuie sa decurga lucrurile in acel loc, desi nu cred dupa comentariile la aceasta postare.

Nu am informatii confirmate, insa se pare ca acel om, a fost in cele din urma salvat in extremis, dupa plecarea mea. M-as bucura sa fie astfel si sa se schimbe ceva in sistem pt binele tuturor. Am considerat necesara aceasta precizare, chiar daca e neconfirmata. Cum tot necesar este sa reamintesc ca acest reportaj, dintr-un hol sordid, este bazat pe constatari proprii si reactiile indurerate ale familiei acelui om, care plangeau si spuneau ca a murit.

Pana la urma trebuie inceput cu comunicarea, inexistenta dupa percepția mea…si continuat cu restul deficientelor care traumatizeaza inutil niste oameni care vin acolo cu afectiuni acute si nu de placere. Sper, din toata inima, ca informatiile neconfirmate despre soarta acelui om sa se confirme. De aceea am si vrut sa fac eu aceste precizari, poate premature, chiar in lipsa unor confirmari oficiale, insa sper sincer sa se confirme. Pana la urma viata unui om e prea pretioasa ca sa nu te simti usurat daca a supravietuit.

Previous Story

Video Brașov: „De trei săptămâni se lucrează intens pe Transfăgărășan astfel încât șoseaua să fie gata cât mai repede pentru …”

Next Story

(Foto) Vacanta Brasov. FELICITĂRI! Dino Parc Râşnov a înregistrat peste 1 milion de vizitatori în 3 ani de activitate