Brașov: Drumul spre mall-ul Coresi va fi mărit. Strada 13 Decembrie: de la 4 la 6 benzi

Last Updated on iunie 20, 2018 Primăria Brașov a aprobat un proiect prezentat joi în Comisia de Circulație prin care se prevede lărgirea drumului care duce spre mall-ul Coresi. Astfel, strada  13 Decembrie se va mări de la 4 la 6 benzi.

Proiectul va fi implementat treptat, în 3 etape.
În prima fază, de la pasajul CFR la Făget, până la strada Turnului, strada se va extinde cu două benzi înspre parcul de la Tractorul. De asemenea, se va amenaja un acces separat cu bandă de refugiu pentru a asigura accesul mai facil spre strada Octavian Goga, informează bzb.ro

Brașov: Drumul spre mall-ul Coresi va fi mărit. Strada 13 Decembrie: de la 4 la 6 benzi 1

De la strada Turnului, până la sensul giratoriul de la Coresi, strada 13 Decembrie se va lărgi cu câte o bandă pe fiecare sens. Pe acest sector, pe latura dinspre fostul stadion, extinderea se va face pe terenul donat anul trecut de proprietarul Bazei Sportive Tractorul, Nicolae Ţucunel.

După Complexul Comercial Coresi, până la giratoriul de la intersecţia cu strada Henri Coandă, artera va fi extinsă cu două benzi, ambele pe latura dinspre noile ansambluri rezidenţiale din cartierul Tractorul.

Pentru fluidizarea traficului, la intersecţia străzilor 13 Decembrie – Camil Petrescu –Metalurgiştilor se va amenaja un nou sens giratoriu.

A doua etapă de lărgire a străzii 13 Decembrie vizează segmentul cuprins între pasajul CFR şi sensul giratoriu de la Făget, însă, pentru a se realiza lucrările va trebui identificată soluţia tehnică pentru extinderea sub pasaj, o posibilă variantă anunţată în primăvară de reprezentanţii municipalităţii braşovene fiind „străpungerea” rampei de la pasaj.

„O a treia etapă, extindere a străzii 13 Decembrie vizează segmentul cuprins între sensul giratoriu de la strada Henri Coandă până la ieşirea din oraş. Şi în cazul acestei porţiuni va trebui identificată o soluţie tehnică”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea. Problema majoră în cazul acestui sector al străzii 13 Decembrie este podul care trece peste Timişul Sec (după terminalul RAT Rulmentul), care va trebui lărgit sau reconstruit.

Previous Story

Accident Brașov: Ciocnire violentă pe Centura Ocolitoare. Două persoane încarcerate

Next Story

PROTEST Brașov. Reactiv Brasov: „Mergem la protest pentru ca ni se pregătește o bombă: țara asta va fi țara infractorilor dacă noile coduri penale întra în vigoare. Va scăpa cine are …”