Brașov: Constantin Niță, CONDAMNAT la închisoare cu Executare! Fostul șef PSD Brașov trebuie să se predea Poliției

Last Updated on iunie 28, 2018 Constantin Niță, fostul președinte al PSD Brașov, a fost condamnat joi la închisoare cu executare de judecătorii de la Înalta Curte.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat, joi, pe fostul ministru al Energiei Constantin Niţă la 4 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, fiind acuzat de DNA că ar fi primit bani de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu.  El trebuie să se predea astăzi polițiștilor brașoveni. Decizia este definitivă, potrivit Stirile Pro Tv.

Brașov: Constantin Niță, CONDAMNAT la închisoare cu Executare! Fostul șef PSD Brașov trebuie să se predea Poliției 1

În primă instanță Constantin Niță a fost declarat vinovat de trafic de influență și condamnat la 4 ani de închisoare. Procurorii DNA l-au acuzat în urma unui denunț formulat de omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu că ar fi acceptat și primit 30.000 de euro în schimbul unei intervenții la colegul său de partid, Gheorghe Nichita.

La ultimul termen al procesului, un procuror de la DNA a cerut magistraţilor majorarea pedepsei aplicate lui Constantin Niţă la 5 ani de închisoare cu executare.

“Vă solicităm să admiteţi apelul şi să desfiinţaţi sentinţa de la instanţa de fond, doar în ceea ce priveşte cuantumul pedepsei. Considerăm că se impune majorarea pedepsei la 5 ani închisoare. Apreciem că probele de la dosar confirmă că Niţă a săvârşit infracţiunea de trafic de influenţă, iar condamnarea la 4 ani, la instanţa de fond, nu respectă criteriile de individualizare şi nu reprezintă o sancţiune corespunzătoare în raport cu gravitatea faptelor săvârşite.

Agravarea răspunderii penale este dată de calităţile de deputat şi ministru avute de Constantin Niţă. Deşi a avut o conduită procesuală corectă, el nu şi-a asumat faptele săvârşite. Se impune majorarea pedepsei la 5 ani închisoare cu executare”, a motivat procurorul.

În ultimul cuvânt, Constantin Niţă a spus că este nevinovat. Constantin Niţă a fost condamnat, în mai 2017, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 4 ani închisoare cu executare. Instanţa a mai decis atunci confiscarea de la Constantin Niţă a sumei de 303.000 lei, fiind menţinut sechestrul asigurător.

Previous Story

(Foto) Brașovul inundat. Probleme mari în Schei! „Dezvoltatorii “pregatesc” strada pentru constructia a inca 20 de blocuri pe strada, mai sus de nr. 68, unde deja s-au …”

Next Story

Aeroportul Brașov: Se reiau lucrările, după 4 ani de pauză! „Constructorul poate intra pe teren pentru a-și organiza șantierul. Suntem foarte bucuroși că…”