Brașov: 6 intersecții vor fi modificate, 3 vor avea tuneluri subterane

Last Updated on iunie 5, 2018 Primăria Brașov anunță că a început licitația pentru studiile de fezabilitate pentru modiuficarea a 5 intersecții din Brașov și una din Poiana Brașov. Pentru 3 dintre intersecțiile din oraș Primăria vrea să amenajeze tuneluri subterane.

Viceprimarul Laszlo Barabas citat de mytex.ro: „Am postat pe SICAP anunţul de licitaţie privind elaborarea studiilor de fezabilitate pentru cinci intersecţii din Braşov şi una din Poiana Braşov, mai exact în zona parcării multietajate din Poiana de Jos.

Brașov: 6 intersecții vor fi modificate, 3 vor avea tuneluri subterane 1

Este vorba de intersecţii unde se constată blocaje în trafic frecvente, cum este intersecţia Calea Bucureşti-Zizinului-Toamnei sau Lungă-Stadionului-calea ferată-Calea Făgăraşului, fie trebuie identificate soluţii pentru a asigura un trafic fluent pe toate direcţiile de mers, cum ar fi, de exemplu, str. Carpaţilor – str. Zorilor, unde accesul spre strada Zorilor dinspre strada Carpaţilor, în direcţia de mers spre Poienelor, este foarte dificil.

Sper ca cei care vor realiza aceste studii să găsească cele mai bune soluţii, mai ales că, în cazul a trei dintre aceste intersecţii, vor trebui să prezinte şi o variantă care să includă un pasaj subteran”, a precizat viceprimarul Laszlo Barabas.

Valoarea totală estimată pentru cele şase loturi, fără TVA, depăşeşte 225.000 de lei.

Potrivit informaţiilor din anunţul de licitaţie, este nevoie de SF pentru reconfigurarea intersecției Calea București, strada Toamnei, strada Zizin, B-dul 15 Noiembrie (50.420,17 de lei), a intersecției strada De Mijloc – Cartier Bartolomeu (42.016,81 de lei), a intersecției str. Lungă – Cartier Bartolomeu- (42.016,81 de lei), a intersecției B-dul Muncii cu strada Carpaților (28.571,43 de lei), a intersecției străzilor Zorilor și Carpaților (31.932,77 de lei), respectiv a intersecției străzilor Stejerişului, Poiana Soarelui şi Doinaşului, zona parcării multietajate din Poiana Braşov (31.932,77 de lei).

Previous Story

Vacanta Brasov. Festivalul RomânIA Autentică, de Ziua Universală a IEI, în Piața Sfatului

Next Story

Vacanta Brasov. C’Art Fest: Maia Morgenstern, Marcel Iureş, Pascal Bruckner, Ada Milea şi Alexander Bălănescu, Nicu Alifantis, Zdob şi Zdub, Luiza Zan, Harry Tavitian, Ovidiu Lipan Ţăndărică sunt doar câţiva dintre invitaţii celei de-a cincea ediţii a festivalului