Aeroportul Brașov. S-a stabilit firma care va construi căile de rulare. În 2020 aeroportul ar trebui să fie funcțional

Last Updated on iunie 15, 2018 Consiliul Județean a anunțat că a desemnat firma care va executa căile de rulare, platforma de îmbarcare- debarcare şi alte lucrări adiacente pentru viitorul Aeroport Intrenaţional Braşov Ghimbav. Câştigătorul licitaţiei este SC PORR Construct SRL din Bucureşti, care a avut oferta de preţ cea mai scăzută (26.581.072,28 lei plus TVA în valoare de 5.050.403,73 lei).

Lucrările sunt prevăzute să se încheie în 4 luni. Abia la finalizarea acestora, se vor întocmi caietele de sarcini pentru proiectarea şi execuţia clădirii terminalului.
La licitaţia deschisă privind „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav Etapa a III-a –Execuţie cale de rulare Alfa, platforma de îmbarcare-debarcare şi extindere a reţelelor de canalizare şi drenaj aferente pistei de decolare-aterizare” s-au înscris 6 ofertanţi, potrivit RTT Brașov.

Aeroportul Brașov. S-a stabilit firma care va construi căile de rulare. În 2020 aeroportul ar trebui să fie funcțional 1

„Toţi au îndeplinit condiţiile din punct de vedere tehnic şi economic deci niciunul dintre ei nu a fost eliminat, urmînd ca în conformitate cu legile în vigoare, să aplicăm condiţia următoare, preţul cel mai mic, iar firma care a căştigat este la o diferenţă de 1 milion 400 de mii de lei faţă de firma de pe locul 2, deci practic nu văd de ce ne-am crea niciun fel de emoţii”, consideră Adrian Veştea, preşedintele CJ Braşov.

Lucrările vor începe efectiv dacă vor trece 10 zile fără ca licitaţia să fie contestată. Valoarea contractului de achiziţie publică din oferta cîştigătoare este de 26,5 milioane de lei. Ofertantul a declarat că va subcontracta 5% din lucrările electrice şi de balizaj. Finanţarea este asigurată integral din bugetul Consiliului Judeţean. După ce va începe şantierul, lucrările din acestă etapă sunt prevăzute să dureze circa 4 luni.

În prezent se întocmesc documentaţiile pentru demararea procedurii de achiziţie pentru proiectarea şi execuţia clădirii energetice, a remizei PSI şi a posturilor de control acces. Urmează să fie finalizate şi caietele de sarcini pentru proiectarea şi execuţia terminalului de 11.000 de metri pătraţi.

Preşedintele CJ speră ca în aceeaşi perioadă a anului viitor să anunţe demararea lucrărilor la terminal şi în 2020 să fie gata Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav.

Previous Story

Valiza unei femei din Brașov, luată drept colet-terorist. SRI i-a controlat-o cu un robot special anti-bombe

Next Story

Vacanta Brasov: Târg în Piața Sfatului, „Fabricat în Moldova”