Vacanta Brasov: Festivalul Bujorului De MUNTE, la Sâmbăta de Sus

Last Updated on mai 25, 2018 Brașovenii și turiștii aflați în vacanta Brasov sunt invitați la Festivalul Bujorului De MUNTE, ediția a doua, organizat la cabana Sâmbăta din Sâmbăta de Sus, în perioada 8-10 iunie.

BIG DD: Cabana Valea Sâmbetei în parteneriat cu A.T.C. Carpații de Curbură și SKV Țara Făgărașului organizează „FESTIVALUL BUJORULUI DE MUNTE” festival de cântece de munte, aflat la ediția a II-a, totodată sărbătorind începerea sezonului de vară!

Vacanta Brasov

(vacanta Brasov)

Începând de la această ediție, acest festival va fi un Memorial pentru doi din membrii SALVAMONT RÂȘNOV care din păcate nu mai sunt printre noi.
Este vorba de:
– Ion Sfetea – membru fondator și șef al formației Salvamont Râșnov și
– Nicolae (Nicușor) Scurtu – membru salvator și medic al formației Salvamont Râșnov. (decedat în avalașă la Bâlea cascadă)

Pentru această ediție am stabilit următoarele obiective:
1. promovarea cântecului de munte și a autenticității lui, promovarea compozițiilor proprii cu tema montană.
Juriul va fii format din membrii organizatori și alți prieteni autori și interpreți cu vechime în cea ce înseamnă cântecul de munte.

(până acum au confirmat participarea în juriu următorii:
– Raluca Cismaru – din Sibiu,
– Radu Bunea – din Victoria,
– Florentina Dimulescu – din Focșani,
– (o să vă anunț și ceilalti doi componenți în curând)

2. Întreținere/refacere marcaje turistice în zona valea Sâmbetei cu materiale puse la dispoziție de SKV Țara Făgărașului și Salvamont Victoria. (care vor și supravghea această acțiune în mod direct)
Această acțiune se va desfășura sâmbătă dimineață și vor fi aleși voluntari cu echipament personal adecvat, acțiune care se desfășoară pe proprie răspundere în ceea ce privește riscul de accidente.

3. Igienizarea traseului de acces la Cabană, această acțiune se va desfășura sâmbătă dimineața de sus spre în jos, deșeurile fiind depozitate la drumul forestier de unde le va ridica o mașină specializată.
Saci și mănuși vor fii puse la dispoziție de către SKV ȚARA FĂGĂRAȘULUI și Salvamont Victoria.
Acțiune care se desfășoară pe proprie răspundere în ceea ce privește riscul de accidente.

4. aprovizionarea cabanei cu lemne (necesarul pentru bucătărie pe timp de vară, claca pentru iarnă la toamnă) de la o distanța de aproximativ 30 min. (lemne marcate și pregătite de personal autorizat), noi facem doar transportul (minim 2 ture de om).
Acțiune care se desfășoară pe proprie răspundere în ceea ce privește riscul de accidente.

5. strângere de plante medicinale de sezon: cimbrișor, sunătoare, mentă etc., pentru uz personal (eventual donație un pumn de plante pentru ceaiul de la cabană – nu este obligatoriu)

CAZARE:
– La cort după posibilități
– La cabană în limita locurilor diponibile, rezervările se fac la mine Dan Dănescu telefon 0740 143 115 PÂNA LA DATA DE 31 MAI 2018

PREȚ:
– LA CORT 0 LEI
– LA CABANĂ 25 LEI / PAT CAMERE COMUNE

pentru alte informații Dan Dănescu telefon 0740 143 115

Fotografia din prezentarea evenimentului este făcută de Norica Gligorea (vacanta Brasov)

Previous Story

Brașov. Surse:  Simon Maurer (Avantgarden) va prelua conducerea CFR Cluj

Next Story

Brașov. Senatorul Marius Dunca: „Organizația PSD Brașov nu trădează… Condamnăm public decizia celor care au…”