Foto Brașov: Surse. Parcul Central va fi rupt în două iar la Cetățuie se va urca doar cu liftul! Gruia Hilohi: „ Parcul central este singurul loc plat şi accesibil tuturor, din centrul Braşovului, care a scăpat până acum de betonare şi are rolul său. Prin construirea …”

Last Updated on mai 11, 2018 Centrul Brașovului este propus pentru transformări radicale. Parcul va fi rupt în două bucăți iar la Cetățuie se va merge doar cu liftul.

Pe grupul de Facebook Salvați zona Tâmpei, Gruia Hilohi a scris: „Chiar dacă nu e un deal, parcul central este singurul loc plat şi accesibil tuturor, din centrul Braşovului, care a scăpat până acum de betonare şi are rolul său. Prin construirea exact sub centrul lui a unui parking subteran, parcul se va rupe în două bucăţi nesemnificative, trotuarele vor fi tăiate de rampele de acces, iar peste planşeul buncărului nu va mai fi posibilă niciodată vegetaţia de acum.

Foto Brașov: Surse. Parcul Central va fi rupt în două iar la Cetățuie se va urca doar cu liftul! Gruia Hilohi: „ Parcul central este singurul loc plat şi accesibil tuturor, din centrul Braşovului, care a scăpat până acum de betonare şi are rolul său. Prin construirea ...” 1

În afară de acesta, PUZ “Zona Centrală Braşov” prevede în plus încă două posibile viitoare amplasamente de parking-uri, tot sub parc. De remarcat în fragmentul ce îl postez şi că primarul a cerut să fie lăsat, pe latura parkingului înspre Nicolae Iorga, un mic loc liber de formă pătrată, unde vrea să amplaseze o staţie de lift înclinat pe şine metalice uriaşe, spre Cetăţuia.

Se va vedea frumos fierătania, plus că va fi singurul mijloc de a ajunge pe Cetăţuie, căci terenul cu serpentinele vechi de promenadă e dat unui privat şi parcări sus nu există. Deci, toţi vizitatorii Cetăţuii vor cotiza vrei-nu vrei la firma cu liftul”.

Gabi Cenţiu Incepe sa imi placa tot mai mult ideea de centru vechi inchis, chiar daca asta inseamna sa ma plimb pe jos si nu cu masina Foto Brașov: Surse. Parcul Central va fi rupt în două iar la Cetățuie se va urca doar cu liftul! Gruia Hilohi: „ Parcul central este singurul loc plat şi accesibil tuturor, din centrul Braşovului, care a scăpat până acum de betonare şi are rolul său. Prin construirea ...” 2 pana acasa
Cred ca avem nevoie de o schimbare de mentalitati, si la nivel individual.

Gruia Hilohi Pentru asta s-a inventat transportul public, care a existat şi la noi în centru în proporţie de 20 de ori mai mare până în 2006, când a fost desfiinţat practic. Până pe 1 decembrie 2006, capacitatea totală de transport a autobuzelor şi troleibuzelor ce tranzitau centrul istoric era cam de 20 de ori mai mare decât cea de astăzi, iar elevii mergeau cu ele la liceele din toată zona.

Previous Story

Brașov: Update2. Angajator ARESTAT în cazul muncitorului care a căzut de la etajul 8 al unui bloc aflat în construcție în cartierul Avantgarden 3

Next Story

Brașov: Mobilizare a locuitorilor din Avantgarden 3 după ce un muncitor a murit după ce a căzut de la etajul 8 al unui bloc aflat în construcție