Foto Brașov: Pui de urs salvat de pădurari, după ce mama lui a fost lovită de un tren

Last Updated on mai 31, 2018 Un pui de urs, în vârstă de câteva luni, care a rămas orfan după ce mama lui a fost călcată de un tren, în judeţul Braşov, a fost salvat de angajaţii de la Regia Pădurilor Kronstadt din Braşov.

Ursulețul va fi dus us la Orfelinatul de urşi de la Bălan, din judeţul Harghita.

Foto Brașov: Pui de urs salvat de pădurari, după ce mama lui a fost lovită de un tren 1

Puiul de urs, care are doar câteva luni, abia se ţinea pe picioare când a fost găsit de pădurari, zilele trecute.

„Ursuleţul a fost găsit în zona dintre Dâmbul Morii şi Timişul de Sus, lângă calea ferată. Mama lui a fost lovită de un tren, iar el era singur. Nici nu se putea ţine pe picioare. Are doar 7 kilograme şi practic a fost salvat de la moarte.

Nu ar fi avut nicio şansă de supravieţuire singur. A stat la noi 48 de ore, timp în care a fost dus la medic, a fost îngrijit şi hrănit. Dar noi nu îl putem ţine, prin urmare va fi predat Centrului pentru Reabilitarea Urşilor Orfani din localitatea Bălan, judeţul Harghita“, a spus Dan Olteanu, directorul Regiei Pădurilor Kronstadt, citat de libertatea.ro

Foto Brașov: Pui de urs salvat de pădurari, după ce mama lui a fost lovită de un tren 2 Foto Brașov: Pui de urs salvat de pădurari, după ce mama lui a fost lovită de un tren 3

Ursuleţul va fi preluat de la Timişul de Sus de reprezentanţii Gărzii de Mediu şi va fi dus la centrul de la Bălan.

Vezi video aici:

Centrul pentru Reabilitarea Urşilor Orfani din localitatea Bălan, județul Harghita, este singurul de acest gen din Europa şi se întinde pe o suprafaţă de 20 de hectare, departe de prezenţa oamenilor.

Previous Story

Vacanta Brasov. Dino Parc: „De 1 Iunie dinozaurii vă aduc cea mai mare colecție de jucării vechi și extrem de rare, unele cu o vârstă de peste 100 de ani”

Next Story

Foto Brașov: ASR Printul de Wales a vizitat azi sediul Fundației sale din Romania, de la Viscri