DNA Brașov cere 3 ani de închisoare pentru Tăriceanu. Urmează sentința

Last Updated on mai 8, 2018 Astăzi, la Înalta Curte de Casație și Justiție, a avut loc ultimul termen al procesului în care președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este acuzat de mărturie mincinoasă. Procurorii au cerut o pedeapsă de 3 ani de închisoare, urmează ca judecătorii să dea sentința pe 22 mai.

“Apreciem că dincolo de orice dubii rezultă săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă pentru care solicităm condamnarea la pedeapsa cu trei ani cu executare. Pedeapsa de trei ani e cea mai potrivită pentru a satisface scopul”, a declarat, în instanţă, procurorul DNA, potrivit Hotnews.ro

DNA Brașov cere 3 ani de închisoare pentru Tăriceanu. Urmează sentința 1

”Toate declaraţiile pe care le-am făcut au fost făcute sincer, cu bună credinţă. Mă consider nevinovat şi nu am dorit să îngreunez cercetarea penală sau tragerea la răspundere a inculpaţilor. Acuzaţiile se bazează pe mistificări şi contradicţii grave. (…)

Am detaliat şi în ce a constat legătura cu Dan Andronic şi durata şi în ceea ce îl priveşte pe Tal Silberstein. Este un proces de intenţie şi se doreşte cu totul şi cu totul altceva decât scoaterea la lumină a adevărului. (…) Se fac foarte multe broderii şi supoziţii, care unele dintre ele nu se găsesc astăzi în rechizitoriu”, a declarat Tăriceanu, citat de Agerpres.

Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA Brașov pe 7 iulie 2016, pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului.
Conform DNA, în cadrul actelor de cercetare cu privire la retrocedarea nelegală a unei suprafeţe din pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, Tăriceanu a făcut, sub jurământ, la data de 15 aprilie 2016, declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu împrejurări esenţiale, urmărind prin aceasta împiedicarea/îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpaţilor cercetaţi în dosarul trimis judecătorilor.

Previous Story

(Foto) Accidente Brașov: În același loc. Pieton spulberat de o mașină, alte două mașini s-au ciocnit

Next Story

Brașov: Polițiști atacați cu pietre pe strada Poienelor