Brașov: Restaurantul Roata Norocului a fost închis de OPC! „Sunt aici, la restaurant, unde lucrurile au degenerat foarte mult … A sărit efectiv să ne agreseze fizic şi verbal, ne-a obstrucţionat controlul, au chemat oamenii de pe terasă sa le…”

Last Updated on mai 6, 2018 Scandal sâmbătă la Roata Norocului. Restaurantul a fost închis de inspectorii OPC după ce s-ar fi găsit mâncare expirată. Aceștia au chemat Poliția după ce au fost agresați.

Controlul Protecției Consumatorilor Brașov a avut loc la restaurantul Roata Norocului (de pe strada Crișan), unde, conform șefului instituției, s-ar fi găsit produse expirate, despre care reprezentanții unității alimentare susțin că nu erau pentru servirea clienților, informează mytex.ro.

Brașov: Restaurantul Roata Norocului a fost închis de OPC! „Sunt aici, la restaurant, unde lucrurile au degenerat foarte mult ... A sărit efectiv să ne agreseze fizic şi verbal, ne-a obstrucţionat controlul, au chemat oamenii de pe terasă sa le...” 1

Incidentul a avut loc sâmbătă la un restaurant unde era pregătit un botez. Echipa de inspectori a descoperit produse expirate în bucătăria localului, informează libertatea.ro

„Sunt aici, la restaurant, unde lucrurile au degenerat foarte mult. Este un restaurant foarte vechi şi renumit, cu tradiţie. Ei ţipă că au peste 20 de ani de experienţă, lucru care nu s-a văzut în bucătărie, iar în momentul în care a venit patronul, lucrurile au degenerat.

A sărit efectiv să ne agreseze fizic şi verbal, ne-a obstrucţionat controlul, au chemat oamenii de pe terasă sa le arate că din cauza noastră nu mai pot să-şi ţină botezul. Când au văzut şi acei oameni ce s-a găsit în bucătărie, au plecat de bunăvoie.

Discutăm despre zeci, poate peste o sută de kilograme de produse alimentare neconforme, unele expirate, unele cu modificări, unele fără elemente de identificare, unele a căror stare termică s-a modificat, altele care au fost depozitate incorect. Carne, peşte, ouă, cât şi produse finite, ciorbe. Pregăteau un eveniment”, a declarat, pentru sursa citată, şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Braşov, Sorin Susanu.

Restaurantul a fost închis temporar, iar produsele care urmau să fie folosite au fost confiscate de inspectori.

„Toate produsele neconforme au fost sigilate şi indisponibilizate de la comercializare. În acest moment se aplică sancţiunea de oprire temporară a prestării serviciului pâna la remedierea deficienţelor, iar luni va trebui să se prezinte agentul economic la noi cu un alt set de documente”, a mai spus Florin Susanu.

În timpul controlului, inspectorii susțin că au fost agresați de angajații restaurantului care au încercat să le ia cu forța produsele confiscate. În acel moment, șeful OPC Brașov a sunat la Poliție.

„Am fost agresaţi fizic, în sensul în care a vrut să ne ia telefonul din mână, să ne lovească, iar verbal au fost acuzaţii şi nu s-au adresat injurii de nivel fascist, acuzaţii. A încercat să ne ia cu forţa produsele pe care le indisponibilizam”, a povestit şeful de la Protecţia Consumatorilor Braşov.

În urma verificărilor, polițiștii nu au aplicat, însă, sancțiuni.

„Pe fondul unui control efectuat de OPC, personalul aparţinând restaurantului şi-a manifestat nemulţumirea cu privire la anumite aspecte ce făceau obiectul activităţii. Reprezentanţii OPC au apelat 112, la faţa locului s-a prezentat un echipaj din cadrul Secţiei 2. Nu au fost aplicate sancţiuni, întrucât nu a fost tulburată ordinea publică, fiind vorba de discuţii minore purtate în contradictoriu”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov, Ionuţ Marin.

Reprezentanții Restaurantului, citați de bizbrasov: „Este vorba de un prejudiciu de imagine adus restaurantului nostru. Politia a fost solicitata de catre noi pentru solutionarea divergentelor, in conditiile in care agentii economici nu au vrut sa inteleaga ca produsele expirate congelate nu faceau parte din meniu. Vom da mai multe detalii dupa incheierea controlului, respectiv luni. Pana atunci, ne asiguram clientii ca preparatele noastre respecta normele de depozitare si etichetare si nu vor exista modificari ale retetelor si ingredientelor folosite”,

Previous Story

(Foto/Video) Brașov. „Fotografii actuale din Poiana Narciselor … Cei care doresc sa mai prinda narcise inflorite cred ca ar trebui sa se grabeasca sa viziteze poiana deoarece…”

Next Story

Foto Brașov. Vali Roman: „Stateam cu sacii de nisip la poarta sa nu ne intre apa in curte si in casa. Ne era frica de ploaie.Si asta de cand au inceput defrisarile pe Calea Vacii si s-au construit doar case nu blocuri si drumurile de acces din Drumul de Poiana.Noi pe acest drum trebuia sa circulam era singura cale de acces acasa. Cum credeti ca va arata strada …”