Brașov. Medicul Bogdan Moldovan: „Despre 2 sisteme sanitare, despre discriminare, despre transplant. Studiu de caz. Spitalul Sf Constantin se pregateste de un sir de 3 operatii de transplant renal in 48 de ore la sfarsit de Mai. Mai sunt inca …”

Last Updated on mai 8, 2018 Medicul Bogdan Moldovan de la spitalul SF Constantin din Brașov prezintă un caz de discriminare a pacienților din România.

Pe Facebook, medicul Bogdan Moldovan a scris: „Despre 2 sisteme sanitare, despre discriminare, despre transplant. Studiu de caz.
Spitalul Sf Constantin se pregateste de un sir de 3 operatii de transplant renal in 48 de ore la sfarsit de Mai. Mai sunt inca 3 cupluri in asteptare. Anul acesta in Romania au existat 8 sau 9 prelevari de la donori in moarte cerebrala fiind un minim istoric.

Brașov. Medicul Bogdan Moldovan: „Despre 2 sisteme sanitare, despre discriminare, despre transplant. Studiu de caz. Spitalul Sf Constantin se pregateste de un sir de 3 operatii de transplant renal in 48 de ore la sfarsit de Mai. Mai sunt inca ...” 1 Brașov. Medicul Bogdan Moldovan: „Despre 2 sisteme sanitare, despre discriminare, despre transplant. Studiu de caz. Spitalul Sf Constantin se pregateste de un sir de 3 operatii de transplant renal in 48 de ore la sfarsit de Mai. Mai sunt inca ...” 2
Pacientii spitalului nostru au solicitat Ministerului Sanatatii dreptul de a putea beneficia de statutul de asigurat in Romania, implicit, dreptul de a li se deconta operatia de transplant la acelasi pret cu care operatia e decontata la stat. Raspuns negativ din partea Prof Radu Deac, 78 de ani, pensionar si salariat al ANT platit inclusiv din banii Dnei Liliana din Hoghiz. Pacientii nostri trebuie sa-si plateasca operatia!


Alexandra are 19 ani si este studenta la Lausanne, plateste 50 de franci pe luna pentru asigurarea obligatorie elvetiana. Alexandra se transplanteaza la noi si asigurarile elvetiene ii deconteaza operatia in Romania si in sistem privat.


Asta inseamna respect pentru om, respect pt asigurat, din partea statului elvetian unde Ale a cotizat 500 de franci pana astazi si asta inseamna lipsa de respect, lipsa de implicare in nevoile transplantului, blocare in peisaj si cocolosirea sistemului de stat care boicoteaza activitatea de transplant de mai bine de un an. Dar, ce asteptari sa avem din partea unui octogenar care si in trecut a boicotat timp de 2 ani activitatea de transplant de cord la TgM pt ca Arafat ii umblase la “jucaria” IBCVT? Rusine Dl Dr!!

Previous Story

Brașov. Serban Gabriel: „S-a intamplat acum 10 min in parcare la Lidl … I-am intrebat pe cei doi soferi ce handicap au , dat fiind faptul ca au parcat pe locuri rezervate persoanelor cu astfel de probleme, iar acestia au raspuns cu …”

Next Story

(Foto) Accidente Brașov: În același loc. Pieton spulberat de o mașină, alte două mașini s-au ciocnit