Brașov: Avocatul Ioan Adam și soția, condamnați la închisoare!

Last Updated on mai 9, 2018 Înalta Curte de Justiție și Casație a dat astăzi pedepsele în dosarul retrocedărilor ilegale a 43.000 de hectare de pădure din județul Bacău. Beneficiarul retrocedării celor 43.000 de hectare de pădure, Gheorghe Paltin Sturdza, a primit o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată la Completul de cinci judecători.

Avocatul și fostul deputat PSD Ioan Adam a fost achitat pentru instigare la abuz în serviciu și constituirea unui grup infracțional organizat, dar a primit o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu executare pentru cumpărare de influență, potrivit Libertatea.

Brașov: Avocatul Ioan Adam și soția, condamnați la închisoare! 1

Anca Roxana Adam, judecător la Tribunalul Braşov la data faptelor, soția lui Ioan Adam, a fost condamnată la 2 ani de închisoare, pentru complicitate la cumpărare de influență și achitată pentru constituire de grup infracțional organizat. Instanța a dispus suspendarea executării pedeapei, pe un termen de încercare de 4 ani.

Gheorghe Paltin Sturdza a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare, pentru cumpărare de influență. Judecătorii au dispus ca Sturdza să fie achitat pentru constituire de grup infracțional organizat.

Andrei Hrebenciuc, fiul fostului deputat Viorel Hrebenciuc, a fost condamnat tot la 2 ani de închisoare cu suspendare, pentru complicitate la trafic de influență, după recunoașterea învinuirii. Instanța a mai dispus achitarea lui Andrei Hrebenciuc pentru constituire de grup infracțional și instigare la spălarea banilor. Pedeapsa lui Andrei Hrebenciuc a fost suspendată pentru un termen de încercare de 4 ani.

Dosarul a fost trimis de procurorii DNA instanței supreme în ianuarie 2015 și judecata a fost finalizată în 23 februarie. În cei aproape trei ani cât a durat judecata în fond, au avut loc peste 60 de termene.

În octombrie 2015, Viorel şi Andrei Hrebenciuc, dar şi fostul deputat Ioan Adam şi-au recunoscut faptele și au cerut să fie judecaţi prin procedura simplificată.

Fostul deputat Hrebenciuc a admis în fața judecătorilor că este vinovat de ce îl acuză procurorii DNA şi a povestit că a acceptat să intervină pe lângă funcţionarii unor instituţii din Bacău pentru ca Gheorghe Paltin Sturdza să intre în posesia a 43.000 de hectare de pădure. În schimbul intervenției, el urma să primească 12.000 de hectare, prin încheierea unui act adițional pe numele fiului său, Andrei.

Previous Story

Mergi? Filarmonica Brașov, concert în Piața Sfatului

Next Story

Foto Brașov: Ard ghenele de gunoi din Avantgarden 2 și 3. Locuitorii disperați! „Au ajuns și in Avantgarden 2 cei ce nu au ce face și dau foc la tomberoane! Niște …”