Vacanta Brasov. Neotour: „Pedalăm în Ținutul Saramurii … Dacă sunteți și gurmanzi, vom vizita și o făbricuță de brânză unde vom degusta din preparatele delicioase…”

Last Updated on mai 31, 2018 Vacanta Brasov. În weekendul 23-24 iunie brașovenii sunt invitați într-o tură pe biciclete în Ținutul Saramurii, în județul Harghita. De ce al saramurii? Fiindcă în subsol se găsesc importante zăcăminte de sare iar localnicii se folosesc de această resursă pentru a obține apă sărată – saramură – pe care o folosesc în bucătărie.

Neotour Brașov: „Dacă vă faceți griji că nu puteți pedala, avem pentru voi și o drumeție. Iar dacă sunteți și gurmanzi, vom vizita și o făbricuță de brânză unde vom degusta din preparatele delicioase.

vacanta brasov

(vacanta Brasov)

Pe scurt, un weekend de mișcare și voie bună alături de Neotour Brașov … și degustare.

Costul este de 295 lei sau 63 de Euro pe persoană și include:
– cazare 1 noapte în cameră dublă cu cină și mic dejun incluse
– servicii ghid în Cheile Vârghișului
– vizită la fabrica de brânzeturi din Merești

Programul este următorul:
Sâmbătă, 23 iunie:
Ne întâlnim în Mărtiniș, la interesecția DJ 131 cu DJ131A. Mergem cu mașinile până în satul Aldea la locul de cazare, lăsăm bicicletele la loc sigur și mergem cu mașinile spre Merești, intrăm pe un drum forestier și lăsăm mașinile pe o pajiște de unde vom fi preluați de un ghid local care ne va duce într-o drumeție prin Cheile Vârghișului. Vom afla detalii interesante despre cele 122 de peșteri descoperite în zonă dar și despre cum s-a format acest defileu de 4 kilometri. Ne întoarcem la mașini iar în Merești vom vizita o mică făbricuță de brânză unde vom putea degusta din produsele lactate dar și din vin. Ne întoarcem în Aldea unde vom lua cina.

Duminică, 24 iunie:
După micul dejun eliberăm camerele și pornim într-o tură de 44 de kilometri pe biciclete. Avem parte de o mică urcare spre Merești, vizităm aici fântâna cu apă sărată folosită de localnici și ne continuăm drumul spre Lueta. Aici putem vizita altă fântână cu sare. Continuându-ne drumul, ne oprim în Minele Lueta, unde vizităm Muzeul Școlar și începem o urcare spre Vlăhița. Intrăm pe șoseaua principală pe care o urmăm până în Băile Homorod, unde vom lua prânzul la Restaurantul Lobogo, faimos pentru mâncărurile sale. De aici până la mașini mai avem 13 kilometri de coborâre ușoară pe un drum superb prin pădure.

La final ne luăm la revedere și fiecare pleacă spre casă”.

Previous Story

Video Brașov. Zăpadă mare pe Transfăgărășan. „Iarna și zăpada par să fie amintiri îndepărtate nu-i așa? Nu și pentru colegii noștri de la Districtul Bâlea care lucrează…”

Next Story

Vacanta Brasov. Dino Parc: „De 1 Iunie dinozaurii vă aduc cea mai mare colecție de jucării vechi și extrem de rare, unele cu o vârstă de peste 100 de ani”