Brașov: Cel mai scump loc de parcare. 500 lei/an pentru a-şi lăsa maşina în faţa blocului

Last Updated on aprilie 19, 2018 Primăria Braşova scos la licitație locurile de parcare rămase neatribuite în 2018. A surprins lupta pentru locuri de parcare pe strada Zizinului.

Primăria Braşov a organizat luni prima procedură de reatribuire a locurilor din parcările de reşedinţă din acest an. Procedura a vizat zona Astra 1 (între calea ferată şi Calea Bucureşti) şi zona Drumul Cernatului, iar pentru a obţine un loc de parcare au mers la Primărie 204 persoane, dintre care 196 au închiriat unul sau mai multe locuri de parcare.

Brașov: Cel mai scump loc de parcare. 500 lei/an pentru a-şi lăsa maşina în faţa blocului 1

Mai exact, potrivit datelor Primăriei Braşov, 188 de persoane au închiriat un singur loc de parcare, 7 au luat câte 2 locuri, iar o persoană obţinut trei locuri de parcare, informează bzb.ro

Majoritatea au plătit tarifele stabilite prin regulamentul de atribuire şi folosire a locurilor din parcările de reşedinţă (132 lei /an sau 145 lei/an, în funcţie de zonă), dar au fost şi situaţii în care proprietarii au licitat. Astfel, pe strada Cometei, un loc de parcare a fost închiriat cu suma de 300 lei/an, iar pe Bulevardul Saturn s-a licitat pentru două locuri, pentru ca, în final, unul să fie închiriat pentru un tarif de 320 lei/an, iar celălalt pentru 400 lei/an. Pe strada Neptun s-a licitat tot pentru două locuri, unul a fost adjudecat pentru suma de 192 lei/an, iar al doilea pentru 200 lei/an.

Cea mai mare concurenţă a fost pentru locurile de parcare de pe strada Zizinului, unde s-a licitat pentru 4 locuri. Pentru două dintre locuri suma maximă oferită a ajuns la 250 lei/an, un loc a fost atribuit pentru 400 de lei, iar un alt loc a fost închiriat pentru suma de 500 lei/an.

Următoarea zonă pentru care se va organiza procedura de reatribuire, în 23 aprilie, este „Astra 2” (între Calea Bucureşti şi strada Carpaţilor).

Previous Story

Update. Brașov: ARESTAT! Primarul Ghimbavului, Dorel Toma, a fost reținut de procurorii DNA!

Next Story

Foto Brașov. Daniel Turcu‎: : „Incet, incet apar blocurile in Schei si dispar gradinile si padurea. In schimb insa, o sa apara canale (WC) refulate pe strazi, trafic tip București si …”