Brașov: Update. Și al treilea turist a fost găsit mort în munții Făgăraș. Doi au fost văzuți decedați din elicopter. „De miercuri 4.04.2018, Octavian, soțul meu și T. sunt dați dispăruți în Masivul Făgăraș. Ca să nu apară speculații de niciun fel, am optat să vă …”

Last Updated on aprilie 11, 2018 Trei turiști au fost dați dispăruți de câteva zile în munții Făgăraș. Echipele de salvare i-au localizat din elicopter iar astăzi vor încerca să le recupereze trupurile. Ținând cont că zona în care au fost văzuți este extrem de periculoasă cu risc mare de avalanşă, echipele de salvamontişti şi jandarmi montani vor încerca să ajungă la ei pe cale terestră, în cursul zilei de miercuri.

Doi turiști au fost văzuți din elicopter marți după-amiază. News.ro anunță că a fost găsit și al treilea turist. Miercuri, va fi solicitat un elicopter de dimensiuni mai mari care să poată transporta mai mulţi salvatori, aceştia urmând să coboare în troliu în zona unde au fost reperaţi cei doi turişti, informează libertatea.ro

Brașov: Update. Și al treilea turist a fost găsit mort în munții Făgăraș. Doi au fost văzuți decedați din elicopter. „De miercuri 4.04.2018, Octavian, soțul meu și T. sunt dați dispăruți în Masivul Făgăraș. Ca să nu apară speculații de niciun fel, am optat să vă ...” 1

Cele două persoane au fost găsite pe versanți diferiți, la distanță destul de mare unul de celălalt, aproximativ 600 de metri, în zona Cheia Bândei.

Doi dintre cei trei turişti daţi dispăruţi sunt tată şi fiu. Soţia, respectiv mama tânărului, a scris pe pagina ei de Facebook că doreşte discreţie asupra datelor. Ea a precizat însă că fiul ei este major, având 18 ani împliniţi, şi nu 17 ani, cum s-a anunţat iniţial.

„De miercuri 4.04.2018, Octavian, soțul meu și T. sunt dați dispăruți în Masivul Făgăraș. Ca să nu apară speculații de niciun fel, am optat să vă transmit informațiile oficiale de care dispun. Sunt mobilizate Poliția, Jandarmeria, ISU, CJ Brașov; Salvamont Victoria; Salvamont Sibiu; pilot. Comunicarea este promptă cu autoritățile.

De asemeni, cu familia prietenului nostru. Joi nu a fost aparat disponibil. Vineri și sâmbătă, nu au fost condiții de zbor. Duminică, elicopterul a survolat văile sudice. Nu au fost văzuți. Un indiciu: avalanșă pe Valea Viștea Mare.

Acum, un elicopter survolează văile nordice. Așteptăm raportul. Vă țin la curent. Informațiile valide sunt strict cele care vin din partea mea. NU vă asumați și NU transmiteți zvonuri, păreri. Am încredere în experiența și prudența adulților, precum și în mentalul și rezistența lui Octavian (18 ani)“, a scris, luni, femeia pe pagina de socializare.

Astăzi, ea a mai notat că în toate declarațiile către autorități a semnalat că fiul ei, în conversația din 1 aprilie, i-a comunicat condițiile meteo dure, „fără să se plângă”.

„Familiile dorim discreție asupra datelor. Eu, personal, nu voi da declarații pentru mass-media. Comunicarea este corectă cu autoritățile şi consider că acestea sunt singurele abilitate să informeze obiectiv“, a adăugat ea, într-un nou mesaj.

Cei trei turiști din Iaşi, printre care şi un minor, erau dispăruți de mai multe zile în Masivul Făgăraș și sunt căutaţi de salvamontişti şi jandarmi montani după ce ar fi plecat într-o vacanţă în munţi, la sfârşitul lunii martie. Ultima oară s-a luat legătura cu unul dintre ei săptămâna trecută.

Unul dintre turiști a fost reperat de echipa din elicopter, în zona Vârfului Chiabandei, la o altitudine de peste 2.300 metri.

Previous Story

Brașov: Update. Doi turiști, decedați, observați din elicopter în munții Făgăraș

Next Story

Fără Autostrada Brașov-București, Liviu Dragnea plânge și el. „Și eu m-am plâns de trafic. A fost foarte aglomerat …”