Foto Brașov: Trupurile celor 3 bărbați dispăruți în Munții Făgăraș, recuperate de salvatori. Imagini din timpul misiunii

Last Updated on aprilie 11, 2018 Salvamontiștii brașoveni, alături de jandarmii montani, au coborât miercuri trupurile turiștilor decedați în munții Făgăraș.

Cei trei bărbaţi daţi dispăruţi pe munte acum o săptămână au fost găsiţi morţi, iar salvatorii montani i-au adus în vale, cu ajutorul unui elicopter. Operaţiunea de recuperare a trupurilor neînsufleţite a fost extrem de periculoasă, din cauza riscului crescut de avalanşă, potrivit Stirile Pro Tv.

Foto Brașov: Trupurile celor 3 bărbați dispăruți în Munții Făgăraș, recuperate de salvatori. Imagini din timpul misiunii 1 Foto Brașov: Trupurile celor 3 bărbați dispăruți în Munții Făgăraș, recuperate de salvatori. Imagini din timpul misiunii 2

(foto:Salvamont Romania – Dispeceratul National Salvamont)

Un elicopter al Ministerului de Interne a survolat zi de zi Munţii Făgăraş începând de duminică, în căutarea celor trei bărbaţi. Marți seară, salvatorii au zărit mai întâi trupul băiatului de 18 ani şi al unuia dintre însoţitorii săi. Iar miercuri dimineaţă, a fost reperat şi cel de-al treilea turist.

Mihai Pascu, CJ Brașov: ”Tânărul a ţinut legătura cu un prieten, la care i-a spus marţi că bate vântul cu 120 de km/oră. Datorită printscreen-ului cu conversaţia lor am restrâns aria de căutare.”

Foto Brașov: Trupurile celor 3 bărbați dispăruți în Munții Făgăraș, recuperate de salvatori. Imagini din timpul misiunii 3 Foto Brașov: Trupurile celor 3 bărbați dispăruți în Munții Făgăraș, recuperate de salvatori. Imagini din timpul misiunii 4 Foto Brașov: Trupurile celor 3 bărbați dispăruți în Munții Făgăraș, recuperate de salvatori. Imagini din timpul misiunii 5

Salvatorii montani nu puteau urca pe jos până la victime, din cauza riscului crescut de avalanşă. Peste 10 oameni au fost duşi în creastă cu ajutorul unui elicopter.

Chiar în timp ce salvatorii zburau pe deasupra culmilor, o avalanşă a măturat zona în care se afla unul dintre cadavre.

Cei trei bărbaţi au fost ridicaţi, rând pe rând, în aer cu ajutorul unui troliu şi transportaţi la poalele muntelui, lângă Sâmbătă de sus. Acolo, aşteptau criminaliştii, procurorii şi medicii legişti, care încearcă să înţeleagă ce s-a petrecut cu victimele.

Foto Brașov: Trupurile celor 3 bărbați dispăruți în Munții Făgăraș, recuperate de salvatori. Imagini din timpul misiunii 6 Foto Brașov: Trupurile celor 3 bărbați dispăruți în Munții Făgăraș, recuperate de salvatori. Imagini din timpul misiunii 7 Foto Brașov: Trupurile celor 3 bărbați dispăruți în Munții Făgăraș, recuperate de salvatori. Imagini din timpul misiunii 8 Foto Brașov: Trupurile celor 3 bărbați dispăruți în Munții Făgăraș, recuperate de salvatori. Imagini din timpul misiunii 9

După ipotezele salvamontiştilor cu experienţă, se pare că tânărul a căzut pe un versant, iar însoţitorii săi au vrut să coboare la el. Din cauza pantei abrupte, au decis să ocolească pe o muchie, însă, cel mai probabil, rafalele de vânt i-au azvârlit în vale.

Salvamont Romania – Dispeceratul National Salvamont: Update. Toate cele trei victime au recuperate de catre salvatori , doua au fost predate deja la elicopter si transportate la baza muntelui si predate IML, iar cel de-a treia a fost ridicata in creasta de unde urmeaza sa fie recuperata de elicopter. Urmeaza apoi transportul salvatorilor si se spera ca schimbarea preconizata a vremii sa nu afecteze recuperarea acestora si revenirea acestora terestru pana la baza muntelui.

 

Vezi aici Video:

Cei trei bărbaţi nu erau la prima expediţie pe munte. Erau bine echipaţi, însă nu s-au legat în coardă pe traseu, astfel că nu s-au putut ajuta între ei.

Previous Story

Brașov: Parada Junilor duminică, restricții importante de circulație

Next Story

Brașov: Criminalul monstru s-a împărtăşit de Paşte. Avocat: Se vede că şi-a revenit…Este preocupat şi de transmiterea….”