Spitalul Sf. Constantin din Brașov a organizat evenimentul “Mâinile curate salvează vieți”

Last Updated on martie 16, 2018 Spitalul Sf. Constantin a organizat cu mare entuziasm evenimentul “Mâinile curate salvează vieți” în zilele de 14 și 15 martie 2018.

Zilele Igienei Mâinilor Romania 2018, desfășurat în 14 martie 2018 la JW Marriott București, aduce în atenție un subiect vital pentru zilele noastre, igiena mâinilor, controlul și prevenția infecțiilor. Invitatul special al ediției 2018 a fost profesorul Didier Pittet, de la Spitalul Universitar din Geneva, creatorul programului global de siguranța pacientului „Clean care is safer care”, care a semnat, împreună cu Ministrul Sănătății, doamna Sorina Pintea, angajamentul Organizației Mondiale a Sănătății pentru igiena mâinilor. La eveniment a fost prezentă o delegație consistentă de medici și asistente de la Spitalul Sf. Constantin.

Spitalul Sf. Constantin din Brașov a organizat evenimentul “Mâinile curate salvează vieți” 1

Profesorul Didier Pittet este beneficiarul a numeroase onoruri naționale și internaționale, inclusiv CBE- comandant al Imperiului Britanic, decorat de insăși Majestatea Sa, Regina Elisabeta a II-a pentru serviciile de prevenție a infecțiilor nozocomiale în Marea Britanie 2007, premiul de Lector al societății de Epidemiologia Sănătății pentru contribuția în domeniul controlului infecțiilor și epidemiologia sănătății 2008 și premiul de excelență al Societății Europene de Microbiologie Clinică și Boli Infecțioase 2009

În seara zilei de 14 martie profesorul Didier Pittet ne-a facut onoarea de a fi prezent în Brașov, la Sala Patria, pentru a prezenta împreună cu producătorul Parijat Seth filmul ″Mâinile curate salvează vieți″. În foaier, scriitorul Thierry Crouzet a oferit participanților la eveniment cartea sa cu autograf. Cartea ″Mâinile curate salvează vieți″, scrisă de scriitorul francez Thierry Crouzet– ediția L’ Age d’Homme, 2014- tradusă în 11 limbi până în Decembrie 2014, descrie epopeea profesorului Didier Pittet în promovarea igienei mâinilor și a siguranței pacientului în întreaga lume.

Evenimentul a fost organizat de Spitalul Sf. Constantin în parteneriat cu Primăria Brașov, Facultatea de Medicină a Universității Transilvania din Brașov, Colegiul Medicilor din România și O.A.M.M.R Brașov.

Spitalul Sf. Constantin din Brașov a organizat evenimentul “Mâinile curate salvează vieți” 2

În dimineața zilei de 15 martie, profesorul Pittet a vizitat spitalul Sf. Constantin, la 5 ani după decernarea premiului ″Cel mai curat spital din Europa″. La orele 11.30, profesorul a susținut o conferință de presă alături de dna. Camelia Șamotă, managerul spitalului Sf. Constantin și de dna dr. Andreea Moldovan, medic specialist boli infecțioase și coordinator SPIAAM în cadrul spitalului.

Previous Story

Brașov: Un alt set de blocuri în vârful muntelui. Primele apartamente gata în 2019

Next Story

Foto Brașov. Madalina Moldoveanu: „Am mai atasat cateva poze cu str. Nicolae Labis si George Bacovia ( zona din fata complexului Grandis)