Oktoberfest Brașov: 10 trupe vor concerta la ediția cu numărul 10. Lista cu artiști

Last Updated on martie 22, 2018 Organizatorii Oktoberfest Brașov au anunțat trupele ce vor concerta în zilele festivalului.

Organizatorii Oktoberfest: „Ne cântă și ne încântă! La această ediție a Oktoberfest urechile noastre muzicale vor fi cu adevărat alintate. Asta pentru că vom avea parte de mai multă muzică și melodii interpretate de formații, care au mai călcat pragul renumitului festival, dar și de artiști noi, care vor să facă spectacole #DeNota10. Stăm în acest an sub umbrela cifrei 10, așa că toate show-urile vor primi notă maximă și toți artiștii vor pleca acasă cu coronița premiului întâi. Cifra 10 ne conduce pe scenă unde în lumina reflectoarelor vor fi evident 10 trupe, ce vor da start distracției din zori și până la apus, timp de 11 zile, începând cu 6 septembrie, atunci când spunem la Brașov “Bine ai venit, toamnă!”

Oktoberfest Brașov: 10 trupe vor concerta la ediția cu numărul 10. Lista cu artiști 1

1. Claudia & Die Burzenland Party Band este prima trupă braşoveană cu repertoriul dedicat Oktoberfest-ului . Înfiinţată în 2013 la iniţiativa soţilor Claudia Miriţescu şi Adrian Văluşescu şi cu un „stagiu” de 5 ani în Germania, trupa și-a dorit să fie un produs cultural de excepţie, Made în Braşov, pentru Oktoberfest şi nu numai. Ce îi scoate în evidenţă este faptul că pe lângă repertoriul de muzică germană tradiţională şi modernă, trupa cântă şi şlagăre româneşti şi internaţionale, dar are şi un „bagaj” consistent de folclor românesc. Claudia Mirițescu și Adrian Vălușescu sunt prieteni cu muzica încă de când erau copii. S-au cunoscut și îndrăgostit în Germania și, practic, muzica germană i-a unit.

2. Albachtal Express este un big band, format din 12 membri. Sunt acei băieți simpatici, care cântă la multe instrumente și care vor participa și la parada de deschidere a festivalului Oktoberfest. Ei îi vor încânta pe brașoveni în primul weekend al evenimentului. Artiștii din Albachtal Express studiază la Conservatorul din Munchen, așa că trebuie să ne așteptăm la o muzică de calitate, cu adevărate rădăcini bavareze. Motto-ul lor este “Să ne distrăm împreună cu voi!!!” și trebuie să știți că artiștii sunt specializați în muzică nemțească de petrecere, dar și în adaptarea pieselor unor formații foarte cunoscute precum Rolling Stones, AC/DC, Status Quo. Trupa Albachtal Express este cunoscută la Oktoberfest-ul original din München și au contribuit la cultura muzicală locală încă din anul 1979 când a fost înființat band-ul.

3. Kloster Gold –new entry la Oktoberfest! Membrii formației vin pentru prima dată la renumitul festival de la Brașov și sunt nerăbdătoari să întâlnească publicul de la munte, fiind obișnuiți cu acest gen de spectatori, pentru că vin din Alpi. Unul dintre artiștii acestui band este sas plecat din Transilvania și este dornic să se întoarcă pe aceste tărâmuri, pentru a retrăi momentele copilăriei. Artiștii nu au mai concertat în țara noastră și sunt curioși să facă cunoștință cu România și cu oamenii de aici. Ei spun că au auzit că public român este unul cald, care apreciază implicarea și dăruirea pe scenă.

4. Karpaten Band este o formație consacrată de la noi din țară, care adaptează multe genuri muzicale la muzica de fanfară. Veți auzi, de exemplu, latino interpretată de fanfară, dar și alte genuri preferate de dumneavoastră. O idee, o dorință, multă muncă și…nenumărate soluții. Plăcerea de a face din muzică prima lor natură a făcut ca instrumentiștii suflători și nu numai, să încerce sa exploateze repertoriul muzical de orice gen, compus de-a lungul timpului. Așa a aparut Karpaten BAND, orchestra de suflet a vestitei berării germane “Becker Brau” . Alăturarea fericită a repertoriului cu numele orchestrei, a făcut ca aceasta să fie prezentă în ultimii ani la cele mai pretențioase evenimente mondene. Diversitatea absolut remarcabilă a repertoriului ,peste 250 de titluri, și interpretarea lui cu acuitate maximă, îi recomandă publicului, care ascultă muzică de calitate.

5. Hermannstadt 07 -Toată lumea spune că Braşovul şi Sibiul seamănă foarte mult. Piaţa Mare din centrul Sibiului şi Piaţa Sfatului par două proiecte ale aceluiaşi autor. Au şi aproximativ aceeaşi vîrstă. Asta spun și sibienii de la Hermannstadt 07, formația care vine să ne încânte la Oktoberfest. Au pregătit un repertoriu special, exact așa cum se prezintă la toate evenimentele de acest gen. Vor interpreta atât muzică nemțească, cât și muzică românească. Așa cum și-au obișnuit spectactorii, vor face show-uri adevărate, iar distracția nu se va opri decât târziu în noapte. Spun că sunt nerebdători să se întâlnească din nou cu brașovenii.

6. Music Ministerium-cu această formație am făcut cunoștință la ediția de anul trecut a Oktoberfest. Atunci, artiștii au făcut show-uri ca la carte și publicul i-a îndrăgit de la primul acord muzical, așa că au fost invitați și în această toamnă la Brașov. Big Band-ul este format din 10 persoane. Organizatorii s-au gândit să-i împace pe toți vorbitorii de limbă germană, astfel că au chemat artiști și din Austria, așa cum sunt membrii Music Ministerium. În acest an vin cu un repertoriu nou pentru spectactorii Oktoberfest, așa că se anunță zile de petrecere pe cinste.

7. Melody for you-vor veni pentru prima dată pe pământ brașovean, în România fiind prezenți doar la edițiile Oktoberfest de la Timișoara. Se bazează foarte mult pe interacțiunea cu publicul, fiind recunocuți ca făcând show-uri de excepție. Vizitatorii Oktoberfest îi vor putea cunoaște în al doilea weekend al evenimentului.

8. Wirbelwind- este prima formație care a cântat la Oktoberfest Brașov, acum 10 ani când evenimentul a fost organizat pe arena Olimpia. La spectacolele lor veți râde, asta pentru că show-urile sunt combinate cu stand-up comedy. Lumea îi descrie ca fiind foarte haioși și simpatici, așa că nu trebuie să ratați momentele în care vor urca pe scena festivalului. Vin cu voie bună, cu zâmbetul pe buze și cu mult chef de petrecere.

9. Trupa 6- Interpreții sunt foarte cunoscuți la nivel de Brașov, pentru că promovează ideea de band cu oameni tineri și foarte talentați. Trupa 6 a compus imnul oficial al Oktoberfest “Noroc, noroc, noroc!” și nu lipsește niciodată din parada berarului. Festivalul se deschide cu acest imn, interpretat cu mult talent de îndrăgiții artiști ai Trupei 6. Pentru brașoveni această formație nu mai are nevoie de nicio prezentare! Este o trupă formată din tineri de la poalele Tâmpei, cu o gamă foarte mare de stiluri și piese, pe care aceștia le interpretează: compoziții proprii, cover-uri. Ei sunt cei care ridică publicul în picioare, fiind foarte iubiți și admirați de către participanții la festival. Nu e zi fără Trupa 6 și fără Imnul care a răsunat atât la Brașov cât și la București și Timișoara.

10. Triplu Sec-câștigătorii Marelui Premiu al concursului ediției precedente Oktoberfest, competiție ce s-a defășurat în cortul Kronstadt. Membrii trupei vin la Brașov să-și revendice premiul, în valoare de 1500 de euro, dar și să încânte participanții la berar.

Pe lângă toate aceste trupe, prezentă va fi și fanfara “Țara Bârsei”, interpreții mărșăluind în parada Oktoberfest. Cel mai bătrân membru al fanfarei are în jur de 90 de ani, dar încă îi place muzica și iubește viața. Organizatorii festivalului l-au invitat și la ediția cu numărul 20, atunci când omul va împlini 100 de ani, iar acesta a răspuns afirmativ invitației.

De la festival nu va lipsi nici fanfara Jagermeister, care va ridica din nou publicul în picioare, interpretând hituri actuale și preferate de cei prezenți. Ei vin mereu cu două dansatoare extrem de atrăgătoare, care fac deliciul show-ului.

Korona DANCE va fi admirată și în acest an, pentru costumele frumoase, lăsate moștenire de la străbunici și păstrate cu multă atenție de membrii trupei. Aceștia vor cânta și în acest an melodii îndrăgite de spectatori.

Cei din urmă sunt întotdeauna cei dintâi – şi în cazul simpaticilor din trupa de balet sau cunoscuţi de public ca şi Baletul Oficial, ei fiind pe scena festivalului în fiecare ediţie de la prima încoace! În paşi de dans sărbătorim 10 ani de prietenie!

Muzica ne va ridica moralul, iar publicul va da pe bandă note de 10!!!!”

Previous Story

Brașov: Medicii de la Urgențe Județean pregătiți de Grevă Generală. Cum îi păcălește Guvernul PSD cu măririle de salarii

Next Story

Brașov: Update. Membru al mișcării „Suveranilor” evaluat de psihiatri: „Nu aveam nevoie de permisiunea cuiva să merg cu maşina pe drum. Că eu doar mă deplasez cu maşina, nu o conduc. Dacă e lucrul meu, ce fac? Îl înscriu la voi şi …”