Mihai Mihăiță: „Propun să mutăm capitala la Brașov. Pentru că, Dragnea și Tăriceanu făcând naveta vor renunța la mandate …”

Last Updated on martie 4, 2018 Cum Aeroportul este blocat deja local, lipsesc avize de la primăria Gimbav, nici Autostrada Comarnic-Brașov nu putea să nu aibă parte de un blocaj local.
Chiar dacă a fost semnat în luna octombrie a anului trecut, contractul pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor la capătul de autostradă Râşnov – Cristian a rămas exact ca la început.
„Încă suntem în faza de obţinere a certificatului de urbanism. Până când nu este primit acest document, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere nu poate emite ordinul de începere a lucrărilor”, a declarat şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov, Adriana Nicula. De altfel, şi la jumătatea acestei luni ea a precizat că proiectul autostrăzii este în etapa de obţinere a certificatului de urbanism.

Pe Facebook, Mihai Mihăiță

Mihai Mihăiță: „Propun să mutăm capitala la Brașov. Pentru că, Dragnea și Tăriceanu făcând naveta vor renunța la mandate ...” 1

Adriana Nicula, întrebată dacă primăriile – în special cea a comunei Cristian, unde sunt unele probleme cu exproprierea terenurilor necesare realizării drumurilor de legătură – au emis avizele necesare eliberării certificatului de urbanism de către Consiliul Judeţean, aceasta a afirmat că, inclusiv edilii de la Cristian, „într-un final, vor emite acest aviz”.

Certificatul de urbanism pentru autostradă se eliberează de către Consiliul Judeţean Braşov, care, în încercarea de a urgenta procedura, în cadrul unor întâlniri locale cu primarii localităţilor de pe traseul investiţiei, dar şi unor discuţii de lucru la Ministerul Transporturilor, din ianuarie şi februarie, s-au căutat soluţii pentru problemele ridicate de actele cerute acum de CNAIR. Modificările de traseu survenite şi probleme punctuale legate de proprietarii şi regimul terenurilor pe care CNAIR a „redesenat” autostrada întârzie de fapt avizarea, informează bzb.ro.

Și o veste „bună” și de la București: Fostul director al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) Narcis Neaga a fost numit, zilele trecute, membru in Consiliul de Administratie al CNAIR.

Asociatia Pro Infrastructura spune ca perioada in care Narcis Neaga a condus CNAIR a fost „cea mai nociva pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din Romania din ultimii ani”. Narcis Neaga este cercetat de procurorii DNA pentru abuz in serviciu in legatura cu un contract privind autostrada Sibiu – Orastie.

„Tot in timpul „erei” Neaga s-a ratat (pentru a treia oara) realizarea Autostrazii A3 Comarnic-Brasov prin PPP, autoritatile fiind nevoite sa rezilieze contractul semnat cu asocierea castigatoare. Nu in ultimul rand, rezilierea defectuoasa a contractului cu Bechtel (in 2013) a dus la aparitia proiectului separat pentru podul Gilau, un ciot de nici 800 de metri care a transformat lotul Gilau-Nadaselu in autostrada-muzeu si care va fi gata abia in toamna acestui an”, spun cei de la Asociatia Pro Infrastructura.

Previous Story

(Foto) Poiana Brașov: Starea pârtiilor, sâmbătă, 3 martie, sunt 3 grade și ninge

Next Story

Brașov: Povestea tragică a unei femei. A aflat după 26 de ani că i s-a furat bebelușul