Foto Brașov: Prima misiune de salvare cu Dacia Duster șenilat

Last Updated on martie 26, 2018 Jandarmii brașoveni au folosit în weekend singurul autoturism de teren cu șenile al Jandarmeriei Române, pentru o misiune de salbare.

Prima intervenție a Duster-ului cu șenile din dotarea jandarmilor montani a fost de această dată reală și nu doar un exercițiu, fiind vorba de o misiune de căutare-salvare a unui turist – rezultatul fiind scurtarea timpului de reacție și ajungere la apelantul 112 aflat în dificultate în zona montană, potrivit brasovtv.com.

Foto Brașov: Prima misiune de salvare cu Dacia Duster șenilat 1 Foto Brașov: Prima misiune de salvare cu Dacia Duster șenilat 2

În urma unui apel pe numărul unic de urgență 112, prin care am fost informați că un turist din Republica Moldova, care cobora cu placa de snowboard de pe masivul Postăvaru ar fi pierdut traseul marcat din cauza ceții și s-ar fi rătăcit, imediat, jandarmii aflați în serviciu au plecat cu Duster-ul cu șenile spre zona descrisă de turistul aflat în dificultate.

A fost folosit Duster-ul șenilat pentru a ajunge cât mai repede în zona în care se afla turistul rătăcit, însă a fost nevoie și de o deplasare pedestră a jandarmilor având în vedere că persoana rătăcită a fost localizată într-o zonă împădurită în care nu se putea intra cu mașina.

Vezi video aici:

Turistul nu a necesitat îngrijiri medicale, a fost condus la Cabana Postăvaru, unde și-a recuperat forțele pentru a putea coborî în siguranță pe placa de snowboard până în stațiunea Poiana Brașov.

Previous Story

Junii Brașovului au ieșit de Buna Vestire cu Surlasul. „Multumescu-ti Doamne ca am mai trait inca un an sa auzim Sfanta Surla cum suna de pe Coasta Prundului”

Next Story

Video Brașov: INCENDIU într-un bloc de apartamente! 4 răniți, o persoană în stare gravă