Last Updated on martie 23, 2018 Cristina Maria Rădulescu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional “Dr. Ioan Meşotă” din Braşov, a câştigat premiul întâi la concursul de clipuri video organizat de Ambasada SUA la Bucureşti, cu tema “Toate fiinţele umane se nasc libere şi egale în demnitate şi drepturi”.
Ambasada a primit 61 de clipuri video de la 21 de licee din Bucureşti şi opt licee din ţară, informează agerpres.ro
Juriul american a luat în considerare eficienţa în creşterea gradului de conştientizare privind protejarea drepturilor omului, originalitatea, creativitatea şi calitatea video.
Ceremonia de premiere a avut loc într-un cinematograf bucureştean. În prezenţa a zeci de elevi, au fost proiectate cele opt clipuri video declarate finaliste.
Marele premiu a fost o cameră video GoPro, iar clipul câştigător va fi prezentat pe platformele online ale Ambasadei SUA şi ale Primăriei Municipiului Bucureşti.
“România este cunoscută pentru cinematografia sa, aveţi regizori importanţi precum Mungiu, Porumboiu, dar şi mulţi actori mari. Acum că v-aţi găsit vocea, nu o pierdeţi. Nu a fost doar pentru această competiţie, doar pentru a obţine premiu.
Aţi demonstrat că aveţi energie şi că v-aţi găsit modalitatea de exprimare, pentru a produce o schimbare. Drepturile omului au o semnificaţie pentru voi. Şi nu sunt importante pentru a obţine un premiu, ci pentru a face un lucru cu adevărat important, îmbunătăţind viaţa cuiva. Puteţi schimba viaţa cuiva datorită energiei şi creativităţii voastre”, a declarat, în cadrul ceremoniei, Ronald E. Hawkins, consilier pentru presă şi cultură la Ambasada SUA.
Câştigătoarea concursului a spus că a realizat singură filmarea şi montajul clipului în care a pledat pentru eliminarea discriminărilor de orice tip.
“Mi-a plăcut foarte mult tema. Cred că toată lumea ar trebui să fie conştientă de drepturile omului şi să nu le considere un lucru scris – şi atât. M-am gândit că, în urma acestui concurs, va reuşi mai multă lume să îşi dea seama de importanţa lor.
Îmi doresc ca toţi oamenii să fie mai buni şi să nu discrimineze. (…) M-au ajutat prietenii şi familia. Ideea a fost în mare parte a mea, dar ei au apărut în video. M-a ajutat şi doamna profesoară de engleză. Am o pasiune pentru fotografiat de mai mult, am cumpărat un program de video, am încercat să scot ce e mai bun din el şi, pur şi simplu, în câteva zile am reuşit să termin”, a precizat ea.