Brașov: EXPLICAȚII De ce este frig în autobuzele RAT. Ce spune Silviu Ştefan, purtătorul de cuvânt al companiei

Last Updated on martie 1, 2018 La finalul iernii, Primăria Brașov cere RATBV să rezolve problema frigului din autobuze. Foarte mulți brașoveni au reclamat că autobuzele au întârzieri mari și că vin înghețate.

„Din păcate, există şi plângeri legate de modul în care cetăţenii circulă în aceste mijloace de transport, respectiv că este frig, că sunt geamurile îngheţate, că nu se vede pe geam. RAT-ul a prezentat toate demersurile pe care le-au făcut ei până acum pentru a soluţiona această problemă”, a precizat astăzi Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, citat de RTT Brașov.

Brașov: EXPLICAȚII De ce este frig în autobuzele RAT. Ce spune Silviu Ştefan, purtătorul de cuvânt al companiei 1

(foto: bizbrasov.ro)

Reprezentanţii RAT spun că frigul din maşini este consecinţa regimului de deplasare, cu deschiderea repetată a uşilor în staţii, manevră care duce în timp la defectarea sistemului de încălzire.

Silviu Ştefan, purtătorul de cuvânt al RAT Braşov; „Aceste autobuze au o anumită vechime iar faptul că ele merg câteva sute de metri, stau 2-3 minute cu uşile deschise iară după o scurtă deplasare stau cu uşile deschise, apar probleme tehnice legate de îngheţul conductelor de aer, de condensul care se formează şi din acest motiv pot apărea disfuncţionalităţi legate de sistemul de încălzire sau sistemul de închidere a uşilor”.

Problemele se elimină odată cu sosirea noilor autobuze

Reprezentanţii RAT BV SA spun că în această iarnă au reuşit mai bine să facă faţă problemelor cauzate de temperaturile scăzute, după ce au cumpărat din timp piesele pentru eventuale reparaţii. De asemenea, planul de circulaţie a fost îndeplinit în proporţie mult mai mare.

„Au fost punctual în perioadele în care s-a înregistrat ger, situaţii în care au lipsit un număr de 5-6 maxim 7 autobuze din traseu la orele de vârf”, susţine Silviu Ştefan. Pentru eliminarea definitivă a acestor neajunsuri, soluţia este achiziţionarea celor 105 autobuze noi, spun reprezentanţii RAT.

Previous Story

Brașov: Hoţ prins la Lidl, a agresat agenții de pază şi a luat-o la sănătoasa

Next Story

Brașov: Liceu ÎNCHIS vineri! Scurgeri de gaze! Anunțul Inspectoratului Școlar