Brașov: ALERTĂ! Apa NU este potabilă în anumite cartiere?!? DSP recomandă doar apa îmbuteliată! Lista Cartierelor

Last Updated on martie 15, 2018 DSP a confirmat pentru Agerpres că apa din Brașov nu este recomandată consumului uman, inspectorii recomandă apa îmbuteliată.

Începând din data de 14.03.2018, datorită ploilor abundente din ultimele ore, s-a schimbat calitatea apei din lacul de acumulare Tarlung astfel încât a fost necesară punerea în folosință a tuturor forajelor.

Brașov: ALERTĂ! Apa NU este potabilă în anumite cartiere?!? DSP recomandă doar apa îmbuteliată! Lista Cartierelor 1

Populația municipiilor Săcele (cartier Electroprecizia, str. G. Moroianu, cartier St. cel Mare, cartier Cernatu, cartier Bunloc, cartier Baciu) și Brașov (cartier Astra, cartier Tractoru, zona Gara, str. Calea București, zona Centru Nou, zona Centru Vechi, cartier Schei, cartier Răcădău, cartier Timiș — Triaj) este sfătuită să întrebuințeze pentru consumul uman doar apa îmbuteliată până la normalizarea parametrilor de potabilitate, potrivit Agerpres.

COMPANIA APA BRASOV, COMUNICAT:

Faţă de comunicatul anterior publicat pe site-ul oficial al Companiei Apa Braşov, revenim cu noi informaţii importante.
La ora 21.00, parametrul de turbiditate s-a deteriorat în zonele Răcădău, Timiş- Triaj, Centru, Astra, Schei şi în municipiul Săcele. Menţionăm că turbiditatea este doar unul dintre numeroşii parametri care ar putea afecta potabilitatea apei şi că toţi ceilalţi parametri fizico-chimici sunt respectaţi.

Compania Apa Braşov precizează pentru publicul consumator că singurul parametru care a fost afectat până la această oră este doar turbiditatea.
Faţă de valoarea standard de 10 unităţi, turbiditatea măsurată este:
Zona Gării – 14,8
Zona Centru Star – 8,42
Zona Bariţiu – 2,7

Având în vedere că situaţia s-ar putea deteriora, recomandăm ca, din motive de precauţie, apa să fie fiartă înainte de consum.
Pentru a asigura cantitatea de apă necesară consumului, vă informăm că până la această oră au fost activate sursele subterane şi că acestea funcţionează la capacitate maximă.
Vă asigurăm că procesul de monitorizare continuă şi că, pe lângă potabilitate, toţi parametrii vor fi reanalizaţi.

Vom reveni în cursul dimineţii cu noi detalii legate de evoluţia procesului de monitorizare.
Ne cerem scuze pentru disconfortul creat şi mulţumim tuturor utilizatorilor afectaţi pentru înţelegere.

TURBIDITÁTE (dexonline) -Concentrație de particule solide în suspensie în apa. Tulbureală a unui lichid”.

Previous Story

Gara Brașov vs Gara Ploiești. Vlad Barză: „De vreo 10 ani calc aproape zilnic in gara Ploiesti Vest si nu e chiar un loc elegant. Insa de la un timp …”

Next Story

(Video) ISU Brașov: Operaţiune de salvare. 7 adulţi și un copil, în pericol să fie luaţi de ape