BLOCAJ la Aeroportul Brașov după ce primăria Ghimbav a fost exclusă din proiect

Last Updated on martie 2, 2018 Președintele Consiliului Județean Brașov a decis ca lucrările la Aeroportul Brașov să fie făcute fără primăria Brașov și primăria Ghimbav, unde se află terenul. Proiectul nu poate avansa deoarece Primăria Ghimbav nu a emis o serie de avize iar viceprimarul Ionel Fliundra spune că primarul localității este supărat că Ghimbavul a fost exclus din asociere.

„La nivelul Consiliului Judeţean Braşov s-au făcut paşi importanţi în privinţa acestui proiect. Din păcate, primarul Ghimbavului nu a eliberat nici avizul de oportunitate, Planului Urbanistic Zonal actualizat – care trebuie refăcut în urma modificării legislaţiei în domeniul aeronautic – si nici certificatul de urbanism aferent următoarelor etape de lucrări nu au fost eliberate, pentru că nu au fost semnate de primar.

BLOCAJ la Aeroportul Brașov după ce primăria Ghimbav a fost exclusă din proiect 1

Toate aceste documente au fost solicitate încă din luna octombrie a anului trecut”, a declarat Fliundra potrivit bzb.ro. El consideră cu un motiv pentru care primarul nu eliberează aceste documente ar fi că este nemulţumit de faptul că oraşul Ghimbav, nu mai figurează în proiectul aeroportului, chiar dacă a donat teren pentru acest obiectiv de investiţii.

De altfel, Fliundra a precizat că în situaţia în care se va lua în discuţie constituirea unei societăţi comerciale care să se ocupe de aeroport, pe lista acţionarilor, alături de Consiliul Judeţean Braşov şi Primăria Braşov ar trebui să se regăsească şi Oraşul Ghimbav.

„Mâine (astăzi – n.r.) eu şi consilierii locali ai PNL, precum şi aleşii PER şi PV (Partidul Verde) ne vom întâlni cu consilierul judeţean Ionel Spinean pentru a vedea ce putem face pentru deblocarea acestei situaţii”, a mai spus viceprimarul Ghimbavului.

Previous Story

Brașov. Zarojan Ludmila: „Buna seara. Daca a vazut cineva incidentul din giratoriul de pe Toamnei cu Calea Bucuresti, din aceasta seara, in jurul orei 20:00, va rog sa ma contactati. Erau toate masinile oprite pentru a trece ambulanta iar cineva …”

Next Story

Brașov: Mergi? Deschiderea Campionatului Mondial de Sărituri cu Schiurile la Râșnov