Aeroportul Brașov. Probleme și cu studiul de fundamentare? Credit de 200 de milioane de lei pe baza unei simple „foi în vânt”?

Last Updated on martie 2, 2018 Se prevede un nou „război rece” pe tema Aeroportului după ce Consiliul Județean a exclus din proiect Primăria Brașov și Ghimbav din proiect. Cei de la Primăria Ghimbav deja au blocat anumite avize care duce la întârzierea etapelor de construcție.

Vineri, deputatul USR Tudor Benga a pus la îndoială valabilitatea studiului de fundamentare pentru Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav. Parlamentarul USR se teme că administraţia judeţeană a plătit 300.000 de lei pe o foaie fără valoare şi fără fundament. Acelaşi studiu stă la baza deciziei Consiliului Judeţean de a accesa un credit de 200 de milioane de lei, din care 155 de milioane de lei sunt destinaţi aeroportului, informează RTT Brasov.

Aeroportul Brașov. Probleme și cu studiul de fundamentare? Credit de 200 de milioane de lei pe baza unei simple „foi în vânt”? 1

„CJ nu are baza legală pentru a furniza astfel de date”

Tudor Benga doreşte revocarea hotărârii de consiliu judeţean prin care a fost aprobat studiul de fundamentare pentru finalizarea lucrărilor Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav. Potrivit deputatului USR, excedentul bugetar, de 30 milioane de euro, folosit de consultanţi în elaborarea studiului de fundamentare este sub semnul întrebării, în condiţiile în care Executivul Judeţean a recunoscut că nu poate face estimări privind un excedent bugetar pentru 2019.

„Ceea ce mi-a răspuns, ieri după amiază, CJ este că ei, CJ, nu au baza legală pentru a furniza astfel de date. Dat fiind că Consiliul Judeţean a recepţionat acel studiu, cu aceste lacune şi dat fiind că ulterior l-a şi aprobat printr-o şedinţă de Consiliu Judeţean, atunci el nu mai stă în picioare”, susţine Tudor Benga, deputat USR de Braşov.

În baza acelui studiu de fundamentare, forul județean a aprobat în ședința de plen din 28 februarie, accesarea unui credit de 200 de milioane de lei, din care 155 de milioane de lei pentru aeroport.

Tudor Benga : „Am ținut azi dimineață la sediul USR Brașov o nouă conferință de presă cu privire la proiectul aeroportului Brașov. Ieri după-amiază, la insistențele noastre, Consiliul Județean Brașov ne-a trimis răspunsul oficial la întrebările pe care i le adresasem la finalul lunii ianuarie.

Și am aflat cu surprindere că CJ Brașov “ținând cont de prevederile legale și de elementele de ordin tehnic aferente investițiilor viitoare, nu poate face previziuni privind un eventual excedent bugetar pentru anul 2019”.

Ceea ce sugerează că cifrele folosite de consultanți in studiul de fundamentare nu au nici o bază legală și poate deveni o simplă foaie-n vânt. Puteți afla mai multe urmărind conferința, voi reveni la începutul săptămânii cu detalii suplimentare”.

Previous Story

(Foto) Poiana Brașov: Starea pârtiilor, vineri, 2 martie. Sunt -2 grade Celsius

Next Story

(Foto) Poiana Brașov: Starea pârtiilor, sâmbătă, 3 martie, sunt 3 grade și ninge