(Foto) Poiana Brașov: Starea pârtiilor, vineri, 9 februarie. Sunt -3 grade Celsius și ninge

Last Updated on februarie 9, 2018 În Poiana Brașov sunt -3 grade Celsius și ninge. Brașovenii și turiștii sunt invitați la schi.

Pe Facebook,Salvamont Poiana Brasov a scris: „Buna dimineata.
Astazi, 09.02.2018, la ora 09:30 in Poiana Brasov sunt -3 grade celsius si ninge.
In Cristianu Mare sunt -6 grade celsius, ninge si este ceata.

(Foto) Poiana Brașov: Starea pârtiilor, vineri, 9 februarie. Sunt -3 grade Celsius și ninge 1 (Foto) Poiana Brașov: Starea pârtiilor, vineri, 9 februarie. Sunt -3 grade Celsius și ninge 2
Functioneaza telegondola, telecabina Kanzel si Capra Neagra, telescaunul Ruia si Lupului, teleschiul Bradu, Stadion si Ruia si covorul rulant de pe partia Bradu.
Se schiaza pe toate partiile din Masivul Postavaru, doar cateva sectiuni ale lor fiind inchise din cauza lipsei zapezii.
Va rugam sa respectati semnificatia indicatoarelor “ZONA INCHISA” si sa nu va aventurati pe ele, deoarece riscul de accidentare este unul considerabil.


Pentru mai multe detalii legate de starea partiilor, va rugam vizitati starepartii.brasovcity.ro/ro/acasa.
Pentru siguranta dumneavoastra purtati casca si protectie de coloana, alegeti-va nivelul de dificultate al partiei in functie de pregatirea fizica si tehnica pe care o aveti si adaptati viteza conditiillor meteo si fluxului de schiori de pe partie.
Schiati prudent sa fiti in siguranta!”

 

Tot pe Facebook,Salvamont Poiana Brasov atrage atenția asupra accidentărilor de pe pârtie. „O zi aglomerata, cu ceata si un numar mare de evenimente.
Astazi, 08.02.2018, Serviciul Public Local Salvamont Brasov a fost solicitat sa intervina in 9 cazuri in care turistii au suferit diverse afectiuni pe partiile de schi si sanius din Poiana Brasov sau au ramas blocati in zone stancoase.

(Foto) Poiana Brașov: Starea pârtiilor, vineri, 9 februarie. Sunt -3 grade Celsius și ninge 3

In aceste cazuri salvatorii montani au intervenit pentru acordarea primului ajutor si scoaterea persoanelor in cauza din zona montana. Pentru 4 dintre aceste persoane accidentate a fost nevoie si de interventia Serviciilor de ambulanta sau SMURD.

Totodata salvatorii montani din Poiana Brasov au intervenit si pentru evacuarea unei persoane aflata intr-o zona stancoasa foarte abrupta si anume Cariera de pe Dealul Melcilor.

De la inceputul sezonului de iarna, Serviciul Public Local Salvamont Brasov a fost solicitat sa intervina in 380 de cazuri, totalizand 390 de persoane implicate.
Practicarea sporturilor de iarna presupune prudenta, atat pentru siguranta proprie, cat si pentru siguranta celorlalte persoane de pe partie!

Previous Story

Foto Brașov: Incendiu pe strada Republicii! O persoană a murit

Next Story

Accidente Brașov: Pieton lovit pe trecere la Gară, unul pe Calea București și unul pe Griviței. în două zile