Foto Brașov: Lucrări complexe pentru salvarea blocului din Răcădău care era în pericol să se prăbușească peste locatari

Last Updated on februarie 13, 2018 Primăria Brașov anunță că în Răcădău, pe strada Molidului nr. 33, lucrările sunt în plină desfăşurare pentru stabilizarea blocului care era în pericol să se prăbușească peste locatari.

Până în prezent au fost executaţi 11 injectori (micropiloti care conţin o cantitate mai mare de suspensie şi o bară de titan. Suspensie = un amestec din apă, ciment si bentonită), la 3-4 metri în aval de cavitate. Deşi în proiectul iniţial au fost prevăzuţi 10 injectori, la 9 m adâncime, experţii au constatat că mai este nevoie şi de execuţia celui de al 11-lea, la 12 m adâncime.
La execuţia celor 11 injectori s-au utilizat aproximativ 26 m.c. de suspensie.
Foto Brașov: Lucrări complexe pentru salvarea blocului din Răcădău care era în pericol să se prăbușească peste locatari 1

Foto Brașov: Lucrări complexe pentru salvarea blocului din Răcădău care era în pericol să se prăbușească peste locatari 2

„A inceput umplerea treptată a cavităţii, în straturi de câte 25 de cm, cu un material cu permeabilitate redusă, care să aibă aproximativ aceeaşi rigiditate cu terenul înconjurător. Compoziţia care se utilizează pentru umplerea cavităţii este, pentru un metru cub, următoarea:

ciment – 100 de kg, nisip, sort 0-3 – 1.500 de kg, bentonită – 50 kg, silicat de sodiu – 10 litri, apă – 400 de litri. Totodată, în cavitate s-au executat şi 3 injectori, la 12 m adâncime, la un unghi de 45 de grade şi urmează al patrulea.
Foto Brașov: Lucrări complexe pentru salvarea blocului din Răcădău care era în pericol să se prăbușească peste locatari 3

Sperăm ca până la sfârşitul lunii februarie să finalizăm aceste lucrări” spun reprezentanții primăriei.

Previous Story

Brașov: S-a stabilit data pentru prima ediție a Noise Festival. „Ce aduce diferit? NIMIC! Este diferit prin simplul fapt că ne dorim să se întâmple în Brașov.”

Next Story

There’s gloom and doom when things go boom in Dexter’s lab