Brașov: Etapă Mondială de sărituri cu schiurile la Râșnov. Vin cele mai bune săritoare

Last Updated on februarie 20, 2018 În perioada 3-4 martie va avea loc la Râșnov, Brașov , o etapă de Cupă Mondială la sărituri cu schiurile.

Pe Facebook, Ski Rasnov a anunțat: Râșnov, România. Prima reuniune a elitei modiale feminine la sărituri cu schiurile după Jocurile Olimpice. Etapele de Cupă Mondială, organizate pe 3-4 martie la Râșnov, se vor constitui în prima reuniune oficială după Jocurile Olimpice de la PyeongChang a celor mai bune săritoare cu schiurile din lume.

Brașov: Etapă Mondială de sărituri cu schiurile la Râșnov. Vin cele mai bune săritoare 1

Ca atare, interesul pentru competiția găzduită în acest an pentru a patra oară de România va fi unul extrem de mare, și aceasta poate și pentru faptul că japoneza Sara Takanashi, care a dominat ultima jumătate de deceniul proba, și a ratat neșteptat aurul la Jocurile Olimpice de la Sochi, nu a reușit, nici de această dată, la Jocurile Olimpice din Coreea de Sud, să-și treacă în palmares titlul olimpic.

Interesant este și faptul că actuala lideră a clasamentului Cupei Mondiale, norvegianca Maren Lundby a reușit să se impună la PyeongChang, ceea ce, cu patru ani în urmă, Sara Takanashi nu reușise. Și-a luat însă revanșa repede, tot la Râșnov, imediat după încheierea competiției de la Sochi, în fața campioane olimpice de atunci, Carina Vogt.

Brașov: Etapă Mondială de sărituri cu schiurile la Râșnov. Vin cele mai bune săritoare 2

De altfel, podiumul feminin al acestei ediții a Jocurilor Olimpice coincide cu primele 3 poziții ale clasamentului intermediar al Cupei Mondiale, clasament cu care se va intra, mai departe, în concurs la Râșnov: 1) Maren Lundby (Norvegia), 2) Katarina Althaus (Germania), 3) Sara Takanashi (Japonia)”.

Previous Story

(Foto) Accident Brașov: O persoană a murit după ce un autoturism s-a răsturnat în Cristian. Șoferul a fost arestat de polițiști

Next Story

Brașov: O femeie de 55 de ani a murit din cauza gripei. 39 de persoane au murit în România până acum