Brașov. Dr.Florin Orțan despre noul Spital Regional. „În termen de trei săptămâni, Primăria Brașov va finaliza procedura de …”

Last Updated on februarie 4, 2018 Dacă despre Aeroport la Guvern nu se poate vorbi, PSD încearcă pe partea de spitale. Cu siguranță pentru cei bolnavi este mai bine așa. Săptămâna viitoare, Guvernul va avea pe masă un proiect de ordonanță de urgență pentru definirea structurii spitalului regional, pas important pentru continuarea proiectului.

Dr.Florin Orțan, senator PSD, membru al Comisiei de sănătate publică din camera superioară a Parlamentului, citat de coronapress.ro: ”Nu ajunge să spui că o unitate sanitară trebuie să poată deservi și alte județe nu doar Brașovul, și nu e suficient să spui că vrei un spital mare. Spitalul regional trebuie descris în date precise, cu număr de paturi, secții obligatorii care trebuie să existe, minimum de dotări de care să beneficieze.

Brașov. Dr.Florin Orțan despre noul Spital Regional. „În termen de trei săptămâni, Primăria Brașov va finaliza procedura de ...” 1

Etalonul nu este ce vrem noi ca doctori să vedem, ci cum se încadrează acest spital în Planul Național de Sănătate, gestionat de Guvernul României. Am discutat cu doamna ministru despre calea cea mai rapidă de a pune lucrurile în mișcare: ordonanță de urgență, iar apoi vot în Parlament, dar între timp lucrurile pot demara.

În termen de trei săptămâni, Primăria Brașov va finaliza procedura de preluare a terenului de la Institutul Cartofului și alipirea la parcela pe care o avea deja. Odată ordonanța adoptată, se poate trece la procedura de atribuire a studiului de fezabilitate, pe baza căruia se poate vorbi de finanțare.

Vreau să le mulțumesc colegilor mei din Comisia de sănătate publică a Senatului, care au venit astăzi, prefectului Brașovului, primarului Brașovului și președintelui Consiliului Județean, pentru implicare. Haideți să demonstrăm împreună că sănătatea nu are culoare politică”.

Previous Story

Brașov: „Ne vom întinde pe toată strada Republicii până în Piața Sfatului”. Lanț uman pentru Cartea Recordurilor

Next Story

Brașov: Posibilă crimă între frați! Criminalul, posibil drogat, ar fi fugit