Brașov: Astăzi se redeschide corpul vechi dar reabilitat al Maternității. „Cred că este cea mai frumoasă din România“, spune Adrian Gabor, vicele CJ

Last Updated on februarie 2, 2018 Astăzi are loc inaugurarea corpului vechi al Maternității Brașov, care a fost reabilitat și modernizat printr-un proiect derulat de Ministerul Sănătății cu fonduri de la Banca Europeană de Investiții.

Dotările cu mobilier și aparatură de cea mai înaltă calitate au fost posibile grație fondurilor alocate de Consiliul Județean Brașov.  Evenimentul se va desfășura în prezența ministrului Sănătății, Sorina Pintea, și a președintelui CJ Brașov, Adrian-Ioan Veștea, informează brasovultau.ro.

Brașov: Astăzi se redeschide corpul vechi dar reabilitat al Maternității. „Cred că este cea mai frumoasă din România“, spune Adrian Gabor, vicele CJ 1

Pe lângă reparaţiile capitale la corpul renovat al Maternităţii s-au amenajat şase săli de operaţie complet utilate, nouă săli de naştere şi 30 de saloane pentru mame şi bebeluşii lorMaternitatea din Braşov deserveşte şi judeţele învecinate atunci când vine vorba despre cazuri grave. Anual, la Maternitatea din Braşov vin pe lume peste 5000 de copii şi sunt tratate mii de paciente cu probleme ginecologice.

Printre cele mai importante achiziţii realizate în 2017 de Maternitate cu fonduri de la CJ Braşov se numără: 12 paturi de terapie cu acţionare electrică, bare laterale şi tăblii detaşabile, 7 paturi cu acţionare mecanică şi bare laterale, 22 paturi cu acţionare electrică, 49 de paturi cu acţionare mecanică, 6 monitoare pentru funcţiile vitale, 3 mese de operaţie cu funcţii multiple, 4 cardiotocografe, o masă pentru autopsie, 7 mese radiante, 3 aparate de anestezie cu monitoare pentru funcţiile vitale, 2 sisteme de încălzire fluide, un microtom manual şi rotativ cu cool cut, 4 saltele încălzite, 2 mese ginecologice, un laparoscop ginecologic, un punct trafo 2×630 KWA în anvelopă de beton/metal, 10 incubatoare de înaltă performanţă, o staţie centrală de monitorizare TI NN şi 4 cardiotocografe pentru monitorizarea parametrilor.

Vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Gabor citat recent de Monitorul Expres.: „Maternitatea va avea  deschiderea și cred că va fi cea mai frumoasă din România. L-am anunțat pe directorul de investiții de la Ministerul Sănătății. Comisia de recepție este astăzi la Maternitate pentru recepția finală și vedem cînd sînt cei de la Minister de acord să facem inaugurarea.

De luni, o parte din vechiul corp va fi ocupat cu ATI și alte secții”.

Corpul vechi al Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Braşov este acum unul la standarde europene. S-au investit 5 milioane de euro în modernizări, iar lucrările au durat 3 ani. Deşi totul era gata, Maternitatea a stat închisă trei luni din cauza lipsei unor acte.

Previous Story

(Foto) Accident Brașov: Update. 6 persoane rănite în intersecția de la Patria. Ce spune Poliția

Next Story

(Foto) Poiana Brașov: Starea pârtiilor, vineri, 2 februarie. Sunt 5 grade Celsius și este parțial senin