Aeroportul Brașov: REACȚIE Primăria după ce a fost exclusă din proiect de Consiliul Județean

Last Updated on februarie 8, 2018 Primăria Brașov s-a implicat mult în ultimul an pentru finalizarea Aeroportului Brașov. Însă Consiliul Județean a decis că este mai bine să-l facă singur, excluzând din proiect Primăria Brașov, Primăria Ghimbav, Primăria Sfântu Gheorghe și Consiliul Județean Covasna.

Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov pentru RTT: „A fost o decizie a Consiliului Judeţean, care a ales, cel puţin în acest moment, să ducă acest proiect singuri. Vom vedea, dacă pe parcursul realizării lui vor avea nevoie de ajutor, atunci municipalitatea se poate implica. Trebuie să nu uităm că în acest moment există şi o Hotărâre de Consiliu Judeţean şi una de Consiliu Local privind acest parteneriat pentru realizarea aeroportului.

Aeroportul Brașov: REACȚIE Primăria după ce a fost exclusă din proiect de Consiliul Județean 1

În momentul în care Consiliul Judeţean va revoca acea hotărâre, şi municipalitatea va fi nevoită să o revoce”.

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna se oferea chiar marţi să susţină aeroportul cu nu mai puţin de 3 milioane de euro.

„Cu Braşovul avem o idee bună şi vrem să o finalizăm, indiferent dacă Guvernul de la Bucureşti ne susţine sau nu ne susţine, asta este finalizarea aeroportului de la Ghimbav, care este proiectul Judeţului Braşov, dar noi ne-am angajat – Consiliul Judeţean Covasna şi Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe – să ajutăm acest proiect cu 3 plus 3, adică 6 milioane de euro”, spunea ieri Tamas Sandor, preşedinte CJ Covasna.

Primăria Braşov este dispusă să susţină proiectulDacă până acum forul judeţean se plângea că nu are fondurile necesare şi nici posibilitatea să împrumute bani pentru construirea aeroportului, studiul făcut public în luna decembrie a făcut conducerea Consiliului Judeţean să se răzgândească. Primăria Braşov spune că este dispusă să susţină în continuare proiectul, pentru că aeroportul ar aduce beneficii importante oraşului.

Previous Story

(Foto) Bea şi Sandra. Grădina Zoologică Braşov a adus în aceste zile două femele de cămilă bactriană albe de la Circul Globus Bucureşti.

Next Story

Brașov: Poliţia caută martori la accidentul de pe Griviţei. Şofer fugar, două victime. O fetiţă şi bunica acesteia au fost lovite pe trecerea de pietoni