Video Brașov: Centrul Istoric unde acoperișurile caselor stau să cadă, țigle, cărămizi sau bucăți de tencuială. Filmare aeriană

Last Updated on februarie 11, 2018 Asociația Reactiv din Brașov atrage atenția asupra pericolului din Centrul Istoric unde acoperișurile caselor stau să cadă, țigle, cărămizi sau bucăți de tencuială.

Reactiv Brașov solicită Primăriei Brașov pe aceasta cale să își facă datoria de Administrator Public Local și să ia măsuri de prevenție. Să nu așteptăm până se pierde o viață pentru a lua aceste măsuri. Atunci va fi prea târziu.

Video Brașov: Centrul Istoric unde acoperișurile caselor stau să cadă, țigle, cărămizi sau bucăți de tencuială. Filmare aeriană 1

Asiciația spune că a trimis către Primăria Brașov următoarea cerere de informații publice despre activitățile de prevenție întreprinse
Către:
Primăria Municipiului Braşov
B- dul Eroilor nr. 8, 500007, Braşov; www.brasovcity.ro,
e-mail: infopublice@brasovcity.ro
Data: 8 februarie 2018

Stimate domnule/Stimata doamna,
Prin prezenta formulez o cerere conform Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, cu modificările și completările ulterioare.

Asociația Reactiv Brașov observă o degradare a clădirilor din centrul istoric pană la punctul în care ele au devenit un pericol public. Aici puteți vedea cum arătau vara trecută acoperișurile caselor de pe strada Republicii: http://www.reactivbrasov.ro/casele-din-centrul-istoric-sunt-un-pericol-public/. După iarnă starea lor s-a înrăutățit.

Asociația Reactiv Brașov solicită Primăriei Brașov un raport care sa cuprindă:

Ce controale s-au făcut în anul 2017, în centrul istoric, pentru a identifica clădirile degradate?
Câte somații ați trimis în anul 2017 proprietarilor clădirilor degradate, care pun în pericol sănătatea și viața trecătorilor? Care erau problemele enunțate în somații?

Câte amenzi s-au aplicat în anii 2015, 2016 si 2017 proprietarilor care nu au reabilitat clădirile? Au fost somati acești proprietari anterior? Ce valoare însumează toate amenzile și care sunt problemele pentru care s-au dat?
Ce planuri de prevenție aveți pentru anul 2018, pentru ca proprietarii clădirilor să execute reparațiile necesare și să se preîntâmpine o tragedie?

Doresc ca informațiile solicitate să îmi fie furnizate, în format electronic, la următoarea adresă de e-mail: contact@reactivbrasov.ro

Sunt dispus să plătesc taxele aferente serviciilor de copiere a documentelor solicitate (dacă se solicită copii în format scris sau dacă documentele pentru care se solicită copii nu există în format electronic).

Va mulțumim pentru solicitudine,
Asociația Reactiv Brașov
Prin Președinte Coralia Păunoiu

Vezi aici Video:

Revenim cu detalii!

Previous Story

Brașov: RECORD! 12 sportivi din delegația României la Jocurile olimpice de iarnă de la PyeongChang sunt studenți sau absolvenți ai Universității Transilvania. SUCCES!

Next Story

Aeroportul Brașov. Exclusă din proiect, Primăria Brașov vrea să investească în finalizarea construcției. Ar trebui lăsată de Consiliul Județean?