Video Brașov: 5 copii rătăciţi în Masivul Postăvaru au fost salvaţi de jandarmii montani

Last Updated on ianuarie 4, 2018 Jandarmii montani din Poiana Brașov au găsit miercuri cinci copii care se rătăciseră în Masivul Postăvaru.

Cei cinci copii, cu vârste cuprinse între 10 şi 15 ani, s-au rătăcit în timp ce se deplasau pe drumul spre “Peştera de lapte” şi mai aveau 600 de metri până la acest loc. Aceştia au pornit din Şaua Tâmpei şi intenţionau să ajungă în Masivul Postăvaru.

Video Brașov: 5 copii rătăciţi în Masivul Postăvaru au fost salvaţi de jandarmii montani 1

„Astăzi, la ora 17.24, prin S.N.U.A.U. 112, jandarmii montani din Poiana Brașov au fost solicitați să intervină în sprijnul a 5 persoane rătăcite, care se deplasau pe drumul spre “Peștera de lapte” și mai aveau 600m până la acest loc. Aceștia au pornit din Șaua Tâmpei și intenționau să ajungă în Masivul Postăvaru.

Din informațiile care au fost primite inițial, rezulta faptul că cele 5 persoane erau minori cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani. Apelul s-a întrerupt din cauza lipsei de semnal, dar s-a reușit localizarea celor 5 pe traseul montan marcat printr-un cerc alb cu o bulină albastră.

În jurul orei 18.10, cu sprijinul administrației pârtiilor din Poiana Brașov, cei cinci minori au fost localizați și coborâți în siguranță în stațiune, cu ajutorul unui ratrac. Minorii nu erau echipați corespunzător anotimpului și erau speriați de situația dificilă prin care au trecut, nefiind accidentați.

Vezi video aici:

Mulțumim lucrătorilor de la administrația pârtiilor pentru sprijnul acordat pe timpul intervenției”, au transmis jandarmii.

Previous Story

Brașov: Era să avem Cerb de Aur. Guvernul s-a sucit

Next Story

Brașov: Un poliţist de la Imigrări, arestat pentru că şi-a bătut grav iubita