Update. Aeroportul Brașov va fi făcut doar de Consiliul Județean. Reacția Primăriei

Last Updated on ianuarie 31, 2018 Consilierii Județeni au votat marți luarea unui împrumut de 200 de milioane de lei din care 155 de milioane să fie folosite pentru construcția Aeroportului. Un împrumut riscant, având în vedere că Guvernul nu mai trimite bani la Brașov iar în viitor sunt puse în pericol restul de investiții. Consiliul Județean a decis să facă Aeroportul fără ajutorul financiar al Primăriei Brașov din motive birocratice.

Consilierul Ionel Spinean citat de bzb.ro: „Dacă se contractează acest împrumut, care nu va afecta actualul mandat, pentru că va fi şi o perioadă de graţie de 3 ani, în următoarele legislaturi nu se va mai putea face nu se va mai putea face aproape nimic în judeţ, pentru că vom avea un grad de îndatorare care nu ne va mai permite să contractăm alte împrumuturi necesare investiţiilor. De asemenea, trebuie să luăm în calcul revocarea asocierii cu Municipiul Braşov şi Oraşul Ghimbav”.

Update. Aeroportul Brașov va fi făcut doar de Consiliul Județean. Reacția Primăriei 1

Adrian Veștea, președintele CJ: „Am considerat că este important să demarăm procedurile de achiziţie, care sunt extrem de greoaie, dar, în paralel, ne vom preocupa ca împreună cu Municipiul Braşov şi alte unităţi administrativ-teritoriale care îşi doresc să se implice în acest proiect să pregătim o notificare comună pe care să o înaintăm Comisiei Europene.

Dacă vom găsi o astfel de soluţie este binevenit orice sprijin. Nu ne-am propus să facem singuri aeroportul, ci dorim să grăbim finalizarea lui, astfel încă să nu mai fie doar un subiect de campanie la următoarele alegeri”.

 

Singura reacție din partea Primăriei a fost un mesaj pe Pagina de Facebook: „CJ continuă singur proiectul aeroportului”.

Cristian Trifan Pai parcă primăria anunțase și ea că se bagă dacă CJ merge mai departe. Așa zic eu că ar fi frumos, la urma urmei tot județul are de câștigat dacă-l dovediți. Chiar nu cred că are vreo importanță culorile politice in acest subiect.
Primăria Municipiului Braşov Primaria nu poate sa „se bage“ daca CJ, care deocamdată este singura institutie care se ocupa de proiect, nu doreste sa ne coopteze.
Previous Story

Roman Braşov a pierdut contractul cu Armata Română dar este în negocieri cu Pakistanul pentru producerea de camioane de 100 mil. euro

Next Story

Adrian Veștea: „Cu Aeroportul de la Brașov eu îmi joc viitorul politic. Și se va face aeroport, în 2 ani !“ Ce mai spune șeful CJ: