Chirurg din Brașov, obligat să plătească cea mai mare amendă penală din istoria instanțelor românești. A primit și 3 ani de închisoare cu suspendare

Last Updated on ianuarie 31, 2018 Chirurgul plastician Sorin Velicu a primit cea mai mare amendă penală înregistrată pînă acum în instanțele românești. Magistrații din Brașov i-au dat fostului angajat al spitalului Județean Brașov o amendă de 100 de mii de lei.

Medicul a fost acuzat şi judecat că a luat mită de la pacienți, dar şi că a dat la rîndul sau șpagă unor doctori din Craiova care l-ar fi ajutat să o angajeze pe soția sa, tot medic, într-un spital public, informează monitorulexpres.ro

Chirurg din Brașov, obligat să plătească cea mai mare amendă penală din istoria instanțelor românești. A primit și 3 ani de închisoare cu suspendare 1

Pe lîngă uriașa amendă penală, doctorul Sorin Velicu a fost condamnat şi la 3 ani de închisoare cu suspendare, precum şi la 4 ani de interdicţie în profesarea medicinii în sistemul public de sănătate.

Odată cu recunoașterea vinovăției și semnarea acordului în față magistraților medicul a achitat integral amenda plus banii luați că șpagă – în total 157 de mii de lei.

Potrivit procurorilor braşoveni, Sorin Velicu, medic la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, Secţia Chirurgie Plastică şi Reparatorie, lua mită de la pacienţi încă din 2013. Deşi pacienţii care doresc să fie supuşi unor operaţii estetice plătesc o parte din costul operaţiei către spital, medicul lua sume suplimentare de la aceştia, informează bzb.ro.

Mita se învârtea în jurul sumei de 1.000 de lei, spre exemplu, pentru o operaţie de corectare a formei nasului, după cum reiese din declaraţiile procurorului Adrian Aldea, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

Până acum, procurorii au reţinut 13 acte materiale. „Noi am reţinut faptul că medicul a primit de la pacienţii pe care-i opera sume de bani în legătură cu operaţiile pe care le efectua”, a declarat procurorul Adrian Aldea, purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.

Previous Story

Brașov. Adrian Scriminţ: „N-am cum să nu recunosc că acest festival „OKTOBERFEST”, mărește atât popularitatea orașului, cât și a artistului autohton, și dacă ar fi să fac un top al popularității mele, Oktoberfest ar fi …”

Next Story

(Foto) Poiana Brașov: Starea pârtiilor, miercuri, 31 ianuarie. Sunt -2 grade Celsius