Brașov: RMN nou pentru Spitalul Județean. Doctorul Florin Orţan: „Cu argumente aduse conducerii Ministerului Sănătăţii, ne putem bucura de această reuşită, de a aduce un astfel de aparat performant, aici”

Last Updated on ianuarie 10, 2018 Spitalul Clinic Județean de Urgență va fi unul dintre cei 24 de beneficiari ai unui aparat de Rezonanță Magnetică (RMN), achiziționate dintr-un împrumut de 250 milioane euro de la Banca Mondială.

“Braşovul avea un RMN care data din 2002. Cererile reprezentanţilor spitalului de a se aduce unul nou au fost refuzate, mai mult sau mai puţin politicos în ultimii ani. Cu argumente aduse conducerii Ministerului Sănătăţii, ne putem bucura de această reuşită, de a aduce un astfel de aparat performant, aici. Am stat de vorbă cu ministrul Florian Bodog, care îmi spunea că programul de dotări era pur şi simplu blocat la începutul mandatului său”, afirmă doctorul Florin Orţan, senator PS, citat de coronapress.ro

Brașov: RMN nou pentru Spitalul Județean. Doctorul Florin Orţan: „Cu argumente aduse conducerii Ministerului Sănătăţii, ne putem bucura de această reuşită, de a aduce un astfel de aparat performant, aici” 1

Va dura circa două luni pentru ca aparatul vechi să fie demontat şi înlocuit, aşa cum estimează conducerea spitalului. În acest timp, serviciile de acest fel vor fi externalizate către operatori privaţi din domeniu.

“Cel mai târziu de Paşti vom putea spune că în sistemul de sănătate al statului, braşovenii pot beneficia de servicii de imagistică complete. Avem angiograful nou, de asemenea computerul tomograf, şi mai urmează ceva. În 2018 se va implementa pachetul PACS-Pictures Archiving and Communication System, o bază de date alimentată instantaneu.

În momentul în care un pacient din Braşov îşi face o investigaţie din aceasta, non-invazivă, imaginile sunt accesibile şi unor medici din Viena, de exemplu. Aşa se poate face schimb de informaţii şi de opinii medicale”, declară parlamentarul social-democrat.

Previous Story

Poiana Brașov. Starea pârtiilor. Sunt 0 grade celsius și cerul este parțial noros.

Next Story

(Foto) Poiana Brașov: E normal? Cu trolerele pe pârtie! „Nu stim daca este de ras sau de plans, dar aceste persoane isi carau trolerele si sacosele pe una dintre cele mai inclinate partii din Masivul Postavaru, si anume Partia Lupului, care la acel moment era plina de schiori si de snowboard-eri”